Sköna maj välkommen, låt oss inte vänta

April gick över till maj, med brasa och sång och en efterlängtad värmebölja! Vi firade valborg på hembygdsgården som vanligt, med femkamp, fika, fiskedamm och ett lyckohjul till barnens stora glädje (trots att de inte vann). Alldeles proppfullt med folk var det dessutom! Fast vi tjuvstartade faktiskt firandet redan på hemmaplan (nästan) eftersom Susann bjöd in till grillning vid deras eldring. Härligt häng helt enkelt, i solskenet! Massvis med barn och lek och därefter gemensam cykling (eller promenad för vissa) till andra sidan elden. Sol och grannar och barn som springer omkring är nog livets guldkant just nu. 

(null)

Ja, vintern var lång och april bjöd på aprilväder och sen kom maj som en räddare i nöden! Knoppar i rabatten och fullt med gröna skott i växthuset. Beskära äppelträd och rensa i gömmorna. Plocka fram studsmattan (tja den tjuvstartade vi nog med i år också) och premiärcykla till jobbet. Bort med alla vinterkläder. Snart är det sommar! 

(null)

Dansen och gymnastiken hade säsongsavslutning och när mina föräldrar åkte ner på farmors begravning som hölls den tredje maj så kom Kåge och Ann-Marie på besök hos oss och passade deras hus ❤️ Vi bjöd på kaffe på solig och lyxig altan medan barnen underhöll på studsmattan. Kåge fick till och med sätta stolen i skuggan för att inte gå åt i värmen och barnen lurade till sig glass när tillfälle bjöds. 

(null)

Ja, till och med andningen muntrade upp sig och lät mig traska i soliga skogar dag efter dag, utan munskydd dessutom. Nu är läkarna än en gång inne på VCD snarare än svår astma förresten och jag välkomnar alla undersökningar och hoppas på fler nycklar för att få de bråkiga luftrören att samarbeta! Att kunna gå i skogen utan att kippa efter luft, det är ju nästan som att ha semester ❤️

(null)

Ja, sköna maj, du kom och du gick och nu vill vi ha dig tillbaka! För lika snabbt som sommarvärmen kom försvann den igen. Häromdagen snöade det på morgonen och det blåser isande vindar. Sol-energin byts mot huttrande trötthet. Tur då att det ramlar på lite extra helgdagar och att vi faktiskt är rätt så bra på att chilla inomhus också numera. Med ett hem-designat pussel fyllt med munnen och teckningar till exempel. 

(null)

Men på riktigt, kom igen nu våren. Kämpa!