Kreativiteten och så...

Det var ett tag sedan jag visade några bilder här. Det är dels för att jag har haft annat att göra och dels eftersom jag har illustrerat mest på uppdrag och därmed inte kan/vill visa för mycket innan jag lämnat bort bilderna. Just nu har jag gjort;

- Julkort åt Norra
- En omloppscykel åt skogssverige
- Barnboksillustrationer och en superskönt barnsaga av en nybliven författare på Discemus förlag.

De senaste dagarna har jag dessutom pysslat med ett eget projekt jag tänkt ut till kontoret men inte kommit igång med förrän den här veckan. 

Karikatyr av kontoret


Utsnitt av illustrationen till skogssverigeUtsnitt ur julkortet

En del av min kreativitet har jag lagt på inredning snarare än illustration. Min lägenhet blir bara trevligare och trevligare. I helgen fick jag superfina sockellådor och en gammal sänggavel från hyresvärden, eller jag fick rättare sagt tipset att "rota runt på vinden och se vad jag hittade". Det här huset är en skattkista!
Igår lyckades två starka killar och jag dessutom baxa upp ett piano så nu är jag lite salig här hemma! Nästa steg är att plocka bort onödigt stök och eventuellt lägga tillbaka lite mattor med hopp om att rumsrenheten börjat lösa sig (Dante kissade på kommando inatt!!!). Sen ska det bli roligt att adventspynta :-)

Nu vill jag ha besök och få visa upp hur fint jag bor, så kom kom alla som har möjlighet.

Här är stillhet och tystnad...

... nu när marken färgats vit, från den trygga gamla kyrkan klingar sången ända hit... [koppången].Den sången ska vi sjunga i kyrkan på söndag. Åtminstone om mina luftrör vill återhämta sig lite snabbt. Annars får jag lyssna istället. 

Stillheten och tystnaden har fallit, lagom till advent. Jag har varit hemma och sjuk ett par dagar och ägnat tiden åt att sova, pyssla och gå ut med Dante. Det är underbart att ha någon att njuta av allt det vackra med! För vackert är det! 

(Hemtrivsel!)
(Fyndad ljusstake i adventspyntat kök)
(Det blir bättre och bättre! Sänggavel hittad på vinden :-o)
(Vardagsrum)
(Ljusstaken, pianot, tavlan - tre favoriter!)

För mig finns det massor att småplocka med i lugn och ro. Ett piano att spela på. En stickning (som jag dock inte orkat plockat fram...). Den oemotståndliga mobilen. Slummer i soffan! Dante är mindre förtjust. Jovisst, han sover han också, men däremellan vill han... ja jag har inte riktigt kommit på vad han vill. Bitas, hoppa, busa... Helst bitas och helst i mina händer och byxben. Idag har jag orkat träna lydnad och gömma godis i skogen. 

(Letar godis på trädstammen)
(På skogspromenad)

(Valp otåligt väntande på trappan)

Igår ringde jag istället in hjälp :-). Sanna från kören med två härliga tjejer kom och busade till Dante helt enkelt slocknade. Nöjd valp. Nöjda tjejer. Mycket nöjd Sara! Hoppas kunna locka hit dem fler gånger. 

samtalet

Insåg nyss att en av de sakerna jag uppskattar mest med hundlivet är att man sällan är tyst. Det finns alltid en anledning att prata eller sjunga högt. Så här låter just nu våra samtal.

"Heeej, hallååå killen, är du världens finaste...nej...loss...loss...BRAAA... Loss...BRAAA"
"knorr, hrm "
"Du är världens sötaste valp, ja det är du. Heeej Duktig. Nej. Loss."
"[talande blick]"
"är det busvalpen som är här? Vill du busa? Aaaurrg"
"mrrrrrum"
"Så. Hepp . Slut. valpen min tycker om aatt ha skoooj. Loss. Braaa.loss. Braaa. Loss. Brrr... Suck. Nej, inte kissa, snälla. Dubbelsuck!"

Vi varvar med "koppången" och "glory of The lord" för omväxlings skull. Man får ju inte bli allt för djup i diskussionerna menar jag... Misstänker dessutom att han gör smartast intryck i samtalen. Typiskt! Men har man adopterat ett litterärt geni (Dante) så har man.

"Geniet" och jag