Midsommar 2023

I år kom midsommar med - SEMESTER! Fokus låg på att bara vara tillsammans. Inte för många krav. Bara vara hemma. Innan pandemin åkte vi gärna till en midsommarstång men under corona-åren gjorde vi istället en egen stång och hängde på hemmaplan. Insåg att det var väldigt skönt! Så det har vi fortsatt med ❤️ Precis som förra året fick barnen midsommar-kläder av mormor. Förra året hade jag små gullungar tagna ur en idyllisk målning. I år är det två coolingar vi har här hemma. 

2022
(null)

2023
(null)

Inte bara två förresten. Helg som vardag fylls trädgården av kompisar. Till allas glädje och lättnad. Barnen, särskilt Alfred, kan till och med på julafton utbrista "slå mig i huvudet och väck mig när dagen är över" om han är utan vänner 😅 Men ingen behövde lida idag. Inte på jul, påsk eller annan högtid heller för den delen. Vi bor mitt ibland kompisarna och de tänker ofta som vi. Hemma är bäst! 

(null)
(null)

Midsommar alltså. Enligt tradition på alla sätt och vis. Majad stång, om än ganska liten. Sill, lax och jordgubbar. Dessutom kallt och blåsigt väder. Enda dagarna på flera veckor som inte fylldes av stekande hetta och strålande sol. Jag hoppades på regn. Regn som kan vattna naturen. Minska brandrisken. Fylla på bäckar och vattenhål. Några få regndroppar kom det, när vi satt och åt mat. Vi fick klä oss i långa ärmar och koftor. Det gick bra det också. Vi svenskar är ju faktiskt vana! 

(null)
(null)
(null)

Mormor. Morfar. Morbror Jocke. Angelica. Alicia. Moster Mimmi/Kerstin med Dante och Lea. Mimis kompis Carmen. Och så Alfred, Svea, Daniel och jag såklart. Vi börjar bli ett stort gäng som bor i norrland och kan fira tillsammans! Carmen blev genast Sveas favorit. Fylld med kramar, skratt och presenter. 

(null)

Ja, och så Angelica såklart. Svea sprang plötsligt och bytte kläder (inget ovanligt) och så var de två likisar en stund. 

(null)

Vi åt knytkalas på vår altan. Lunchen avklarades så snabbt att Danne knappt förstod att det hänt. Jordgubbar och glass räckte desto längre. Jocke och jag sjöng sommarvisor och det var lika mysigt som alltid att tralla tillsammans. 

(null)

Sen arrangerade Alfred lekar. En massa små utmaningar hade han ställt iordning medan jag plockade blommor och fixade midsommarstång. Alla ställde upp. Gammal som ung. Följde Alfreds regler. Hans lag vann såklart, med bara lagom mycket fusk. 

(null)
(null)
(null)
(null)

En hel del o-traditionell lek blev det också. Bakåtvolter till exempel. 

(null)

När det blev dans kring stången var de flesta trötta. Barnen inte allt för motiverade. Vi samlade den som en får-skock som skingrades gång på gång. Ändå blev det några varv med både släkt och vänner. Så ska det vara. Det är tradition. 

(null)

Sen bara vila. För det måste man också göra!