Alla fåglar kommit re’n

Ojojoj vilken dag det här har varit. Igår var jag helt tömd på energi och det kändes som en nu förkylning var på ingång. På något sätt lyckades jag visst ladda batterierna för idag har de hållit genom massvis av aktiviteter! 

Imorse hade jag mitt vecka 24 besök hos barnmorskan. Vi pratade, mätte, vägde och lyssnade på ❤️. Allt säg så bra ut! Mitt i prick 👏 Jag har gått upp 6kg halvvägs i graviditeten. Bra jobbat tycker jag själv. Om jag fortsätter så här är jag uppe i 62kg vid förlossning och det vore kanon. Gärna lite till också :-). Det innebär iaf att jag ligger på ungefär samma vikt som den här veckan med Alfred, med nästan samma mått på livmodern och samma frekvens på lills hjärtat. 150 slag i minuten. Ändå är jag ju större nu, troligtvis pga uttöjda muskler som får magen att falla ut mer. Bra blodtryck, bra järnvärde, ja det mesta var bra helt enkelt. Vi pratade lite om träning och konstaterade stt det känns som jag tränade mycket mer förra gången med med en liten hemma rör jag mig minst lika mycket nu. 

Put put ❤️
(null)

Med det sagt åkte jag ut i fält och traktplanerade på skidor i fyra timmar! Bara en halvdag i vanliga fall men dubbelt så länge som jag hade trott jag skulle orka. Så kan det bli ibland och det gick riktigt bra. 

(null)
(null)

Sen fortsatte dagen med intervallspurter efter liten gladfis som kutade till grannarna hela tiden medan jag försökte laga middag. Efter tre löpningar kompromissade vi. Han satt på min rygg medan jag tände grill och förberedde. Sen sprang vi och lekte medan grillen blev varm. Därefter satt han på ryggen när jag la på fisken, skar sallad, gjorde sås. Så lekte vi lite till medan fisken lagades. Den blev bara lite torr. Det var det värt. 

(null)

Så fort middagen var uppäten åkte jag till hembygdsgården och pluggade in ljudsystem. Sen hade vi en härlig kväll med sol, fika, sång, lekar och eld. Jag studsade som vanligt som en guttaperkaboll mellan mikrofon, kamera, vänner och liten vilde men hann ändå prata och njuta av kvällen. Alfred hade jätteroligt bland alla kända och okända människor och var djupt fascinerad av elden. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

När jag kom hem hade Danne redan nattat så jag kunde äntligen slå mig ner med lite SVT-play, kvällsfika, stretching, nebulisator och till sist raklång på en spikmatta i min egen säng. Nu kommer jag förhoppningsvis vara människa imorgon också 🤗

Hjälpa till

Jag älskar att få arbeta ihop med Alfred. Det är så mycket roligare än att leka, busa, jaga. Att få se honom härma, utvecklas, växa! Det må ta lite längre tid, bli lite slarvigare gjort. Men hallå, vem bryr sig? Sååå värt det! 

Den här helgen har vi fixat en massa i trädgården. Bland annat: 

  • Krattat ur alla rabatter och klippt bort gamla torkade växtdelar (klippla mela sa Alfred)
  • Beskurit äppelträd och syrenbuske (Afled klippla, klart han fick!)
  • Grävt en bit till på stora rabatten (pade, gäääva).
  • Krattat löv från gräsmattan
  • Hängt upp gunga
  • Planterat penséer 
Det knoppas!
(null)
(null)

Krattat sig trött!
(null)

Mera jord till blommorna!
(null)
(null)
(null)

Sen städade vi hela huset på lördagen. Alfred satt nöjd på ryggen när jag torkade och plockade. Sen hjälpte han mig dammsuga. 

(null)

Vi har dessutom gjort köttbullssmet och pannkakssmet tillsammans. Alfred är jätteduktig på att trycka på mixern när den hackar, röra runt och knäcka ägg :-) Köttbullarna fick han dessutom steka men pannkakorna tog jag hand om. 

(null)

Tur ändå att vi har en pappa och en hund som älskar lek och bus! 

(null)

Och att jag tycker det är lika kul att pyssla som att fixa här hemma. Och kanske mest av allt, att Alfred börjar bli så bra på att leka själv. Tid för lek måste det ju ändå finnas! 

(null)

Särkilt när mammans energi tar tvärslut. För det gör den lite för ofta just nu. Då gäller det att bära mindre. Sitta mer. Sova med Alfred på dagen. Vila vila vila! 

(null)

I mina tankar...

... åkte vi och köpte virke redan innan lunch så att jag kan bygga odlingslådor nu. 

... passar jag på att göra lite "tyst städning" (våttorkar ytor t.ex) medan Alfred sover. 

... åkte vi och badade idag, om vi bu inte köpte virke vill säga. 

... får jag tummen loss och katalogiserar bilder, framkallar nya favoriter etc. 

I verkligheten sitter jag lugnt med blogg och en kopp kaffe. Efter att långsamt ha strosat genom kvarteret och mellan grannarna på morgonen. Tagit alla chanser att sitta ner en stund. Jag har träningsvärk efter jobbveckan 😝 Inte mycket ork i denna kropp just nu. Prio ett på listan är därför alltid vila. Och helgen har ju faktiskt två dagar till! 

Vackert väder och mycket fältjobb under veckan.
(null)

Lillpojken är omväxlande trött och ivrig efter resa och dagissagar. Pippi och Emil turas om att rädda vardagen här hemma!
(null)

I magen bor en liten akrobat! Många kullerbyttor, sammandragningar och tilltagande foglossning så här i vecka 23. 
(null)

En hel del kullerbyttor även utanför magen.
(null)