Höstpyssel

Nu är det höst på Sandsmon. Vacker färgglad höst med frisk luft, lagom svalka och fina färger. Den där bästa tiden mellan varm sommar och grått rusk. Då får jag alltid lite ny energi att fixa i trädgården. I år har jag många hjälpredor! 

(null)

Alfred älskar att gå med sekatören och klippa gamla blommor. Koncentrerat knipsar han av de bruna skotten och vet mycket väl vad han får ta och vad han ska lämna. Bara ibland måste han tjuvnypa lite på de finaste levande växterna. 

(null) 
(null)
(null)
(null)

Vi är ute längre utomhus dagen lång, så som man är på sommaren, men försöker ta oss ut så ofta dom möjligt. Allt blir så mycket lugnare när det finns plats att springa, andas och busa.

(null) 
(null)

Dessutom kan vi varva nytta med nöje! 

(null) 
(null) 
(null) 

Igår byggde vi till exemel hopp till cykeln så att vi inte alltid måste gå till skogs när Alfred vill trixa. 

(null)

Idag har Svea och jag planterat en till rabatt med vårblommor. Rensat stora rabatten, grävt massor med hål och pytsat i påskliljor och tulpaner.

(null)

Jag tänker på hur glad jag kommer bli till våren/försommaren när den gråa trista trädgården fylls med knoppar och blommor. I år hände det först i maj och då var jag gravid. 

(null)

Nästa vår kommer Svea vara ca 7-8 månader när det första gröna sticker upp, och jag kan tänka tillbaka på den här ljuvliga tiden med nyfödd bebis. 

(null)

Jag gillar ändå Sveriges varierande årstider! 

Tillväxt på gång

Idag har vi varit på BVC. Besöket har innehållit: 

- skrik
- bära varsitt barn i sele
- förvirring kring lokaler
- sjukskriven barnmorska
- bra vikarie
- trött och hungrig familj
- lite mer skrik

Välkommen tvåbarnskaoset, eller? 

Vi kom åtminstone fram till att båda barnen växer och frodas. Svea väger nu 3,6 kg och är 52cm lång, 36 kring huvudet. Alfred väger hela 12,5 kg (10,5 senast vi vägde) och är 88cm (83 senast). Herregud som han vuxit över sommaren! 

Lille Alfred, jag hänger inte med! 
(null)

Vi har också fått positiv reaktion på tandemamning. Inte helt självklart men kul eftersom det funkar så bra för oss. Hittills har alla bara uppmuntrat bärande, tygblöjor, babypottning, långamning och allt det där jag tycker känns bra att tillämpa så länge det funkar. Apropå det hade jag Svea utan blöja igår för att hon blivit så röd på rumpan. Det var lite häftigt för när hon låg på handduken och sov kunde jag se precis hur hon grimaserade, krökte sig, gnällde och sedan kissade och bajsade. Så kunde jag snabbt lyfta upp henne och hon fick bajsa klart på toan. Tycker det är så häftigt när man lör sig läsa sitt barns signaler - och när Svea skriker utan att vi lyckas trösta påminner jag mig om att det var så här med Alfred också i början. Efter någon månad hade jag lärt mig honom utan och innan och allt gick lättare. Så skönt att ha bättre koll nu :-). 

(null)

Dags att vila när barnen sover nu 😴

Några guldkorn

Hej! 

(null)

Jag har klippt håret, haft sovmorgon med Svea och vaknat till ytterligare en gyllene höstdag. Här är några guldkorn från en skön förmiddag: 

(null)
(null)
(null)

Vi hängde lite i trädgården. Sen ville Alfred cykla på guppen - helt klart en favorit just nu! Svea i sjal som vanligt. 

(null)
(null)
(null)

Den här gången hade både Alfred och Danne cyklar och Daniel varvade mellan att putta och cykla själv. 

(null)
(null)
(null)

Det blev såklart mycket häftigare och roligare än när jag puttar med Dvea på magen. Så himla mysigt att se de två ha kul tillsammans! 

(null)
(null)
(null)

❤️😍🤗

(null)
(null)
(null)

Nu ska jag och Svea vila tillsammans medan Alfred sover vagn. Så viktig stund på dagen!