Trötter

Jag tittar i spegeln och ser en matt, rödaktig blick i ett lagom flammigt ansikte inramat av en obekväm frisyr. Lite schleten kanske... En bra men lång jobbvecka. Tidiga morgnar. En kackerlacka i köket. En tripp till Umeå. Långa och soliga skogsdagar. Så många trevliga intryck att hjärnan osar bränt. Jag har det bra. Jättebra. Ska bara vila lite så att jag kan inse det till fullo. Snart. Om några dagar. Ska bara köra hem mitt i natten, gå upp tidigt, vara med på skogsmässa, hämta Axel. Stackars Axel. Trött Sara är inte kul

Här kommer lite solglimtar:

Tävlingar med ungar


Stooor tall


På biltur genom skogsbygden
Välkommen hem


Kul avslut på lördag i Umeå, dans med födelsedagsbarn :-)

Fröken kavat

Synonymer till kavat: morsk, modig, kaxig, oblyg, självsäker.

Fira midsommar ensam? Först sög det till i magen. Vi skulle ju vara tillsammans nu, äntligen, den här helgen. På en plats eller annan. Så går det när planerna aldrig spikas. Ganska snabbt kom jag fram till att ensam också går bra. Jag var ensam på Valborg och njöt av både eld och samtal med folk jag stötte på. Jag var ensam på nationaldagen och träffade människor jag kanske snart kan kalla vänner. Den här gången blev inte sämre. 

Efter en kopp kaffe hos några grannar och lunch i vår blommiga stugträdgård (äng?) red jag och tidigare nämnda granne en runda. Sommar. Hästar. Samtal. En bra början :-) Därefter åkte jag på vinst och förlust till jansjö bystuga där firande utlysts. Där grillade jag lax och åt jordgubbar. Det tog inte många minuter innan jag välkomnats i församlingen och hittat minst tre avlägsna släktingar. 


Inte förrän klockan sju var jag hemma i trädgården (ängen?) igen och angrep det långa gräset med lien.


 Nu är helgen snart slut. Jag har hunnit med pianospel, akvarellmålning, trädgårdsarbete, en springtur och fler samtal över mat och i stallet. 

Jag hade med mig kortärmat á la 2014 men fick leta upp en träningsoverall som tog mig tillbaka till 80-talet :-)

Yeah

Skogsbild

Man ska inte vara rädd för ensamheten, den fylls så ofta av oväntat umgänge!

Andra ensam-initiativ under sollefteåtiden

Kajakpaddling på älven


PilgrimsvandringRegalskeppet NorraDen föregående veckan har varit jobbfull. Alltså precis så härligt, jobbigt känslosam och intensiv som alla "full-ord" ska vara. Jag skrev om det i förrgår. Det inlägget försvann. Suck! Så nu gör jag ett nytt försök.

När jag gick i gymnasiet jämförde rektorn de stora skolorna med hangarskepp och oss med en u-båt. Norra skogsägarna är snarare ett robust segelfartyg med en kompetent besättning och vind i seglen. Här har jag mötts av idel leenden och en betryggande välvillighet. Låt stormarna komma! Ensam hade jag drunknat men nu är jag redo :-) Mot gryningen och vidare!


Förra veckan sprang jag runt i skogen och satte snitslar runt träd. En mil snitslad väg, och minst lika lång väg i tvekans, bryderiets och ångerns spår. Puh! Ibland önskar jag att jag inte var ensam i skogen. Fast, jag har ju de här att prata med...
Jobbet som skogsinspektor är kanske helt enkelt BÄST! Åtminstone soliga, svala dagar i vackra skogar. Eller, tja, lagom vackra skogar. Jag ska ju faktiskt skicka in en maskin i dem! Och regniga dagar fyllda med raljerande småprat på ett gemytligt kontor. Säkert även dagar fyllda med skogsägarmöten och bilturer. Ja, när tvivel, självrannsakan och träningsvärk tynat bort så återstår bara ett härligt och rikt arbete. Grattis till mig :-)