Trötthet, vårkänslor och en mammas revansch

Den här dagen började klockan fem. Jag var trött. Försökte sova med Pippi Långstrump på plattan en stund. Alfred svarade genom att banka plattan i min mage varje gång jag såg ut att somna. Masade mig upp när filmen tog slut. Lagade frukost med gnällig pojke. Såg en lång dag framför mig. Men det blev inte så illa. Det blir sällan det! Vi gick till en granne en stund. Hälsade på stora hundar. Drack kaffe. Tjugo i tio undrade jag om man kunde äta lunch och ta en tidig sovning, men sen drog vi fram lite gömda leksaker och möblerade om istället och tiden sprang iväg. 

Kistan med briotåg och klossar var ännu roligare än förra gången.
(null)
(null)

Alfred är så duktig på att stapla och blir både arg och förtjust när stapeln välter. 
(null)

Vi häntade dessutom en annan pall och lite böcker från mamma och pappas hus. Nu kan Alfred tvätta händerna utan att jag måste hålla i pallen för att den inte ska välta. Imorgon får han en ny större potta också 🤗 En lång stund roade han sig med vattnet. En liten del av mig måste blunda för det faktum att det rinner bort mycket vatten nu. Att vi kastar mer mat än någonsin förr när A inte äter upp. Att bilen går på tomgång för att bli varm. Att jag inte är så himla miljövänlig för tillfället helt enkelt.

(null)

Dante hade önskat sig en längre promenad hem från hundkompisarna men fann sig i sin lott och varvade kökssoffan med den smältande trädgården. 

(null)

Sen fick vi tack och lov 2 timmars vila då både Alfred och jag sov. Kan inte påstå att jag var pigg efteråt men det kändes onekligen bättre. Vi gick ut igen, med ambitionen att ge Dante sin promenad, och fastnade hos grannbarnen. Klättrade upp på ett tag och hoppade ner. Gick hundra meter, klättrade runt i snön. Gick tillbaka. Dantes förhoppningar grusades. Alfred var i sjunde himlen. Jag var glad att Alfred var glad. Så är det att vara hund, sist i priolistan. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi fick lite energi av den där lekstunden. Åkte till stan för att handla. Mitt i middagstid. "Maaaat" sa Alfred i bilen. Tack gode Gud för att Ica har ett lite café där man kan äta varm korv eller räksmörgås! Mätta och glada högg vi en vagn med en bil på. Lycklig Alfred. Efter en minut kom han på hur man klättrade ut bältet. Olycklig mamma... En liten stund orkade han vara duktig pojke. Höll sig nära, tig inget, klättrade in i bilen när jag la varan i vanen. Sen tog tålamodet slut. En rymning. Två. Skrikande pojke på golv. Då var jag så glad åt andra räddningen den här handlingen - jag hade stoppat sjalen i vagnen! Snabbt upp på ryggen. Nappen i munnen. Nöjd Alfred. Så kunde vi handla klart i lugn och ro. Jag ville vända mig om och buga för alla kundvagnar. Kände att jag gjort en bragd! 

(null)

Dante fick sin promenad tillslut. Sen fick Alfred ägg och svamp och jag fick varma mackor. Det kändes som en revansch på den dåliga starten på dagen. 

(null)

Lilla klätterapa

Tjohoo, vi har upptäckt ett (för oss) nytt utflyktsmål! Idag hade vi egentligen tänkt besöka kompisar i Lögdeå men de var visst inte hemma. Då kom vi på att vi kunde gå på tekniskt museum i Härnösand. Jag har aldrig varit på Technicus men har hört mycket gott om det. Ändå överträffade det alla förväntningar! Samtliga (busig pappa, gravid mamma, livlig 20 månaders) hade superroligt. Och fick god mat. Perfekt! 

(null)
(null)

Efter en lång bilresa var Alfred sprallig och peppad. Han rusade in i entrén. Hälsade "hallå" till den glatt överraskade receptionisten. Fick av sig kläderna och var genast i sitt esse. Vi hade fått veta att där fanns en Alfons-hörna, stort lego och en lekavdelnibg. "Bra, någonting för Alfred iaf". Haha, allt utom småbarnssakerna passade Alfred! Det var rena rama paradiset att springa, klättra och upptäcka. En lekplats för alla åldrar! 

(null)

Jag blev som vanligt sjukt imponerad av vår skrutt somrig sig riktigt högt på vuxenväggen helt på egen hand och sen hoppade ner på mjuka mattan. 

(null)

Stora lejonet vågade han både klappa och rida på. De roliga fotstegen var det bara jag som bemästrade däremot. Allra roligast var rutschkanan men där åkte jag med honom (den var stor och med många svängar) så på den fick jag inga kort. 

(null)
(null)

Det var inte spring och bus hela tiden. Alfred satt fokuserat och staplade klossar. Vi fick en kula att åka genom en bana med hjälp av matematik, koordination och en del klurande. Spegelpyramiden var också spännande. "Däää duuu däää duuu däää duuu" sa Alfred åt sin spegelbild. 

(null)
(null)

När vi blev hungriga åt vi en god och barnvänlig buffé och intill cafeterian kunde Alfred leka i Alfons roliga lekland. En oväntad rast för oss föräldrar som nästan hann äta och dricka kaffe ifred. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Efteråt gick vi en kort runda i Härnösand och sen sov Alfred gott i bilen. Nu är klockan fyra och jag har en paus medan kullarna leker i solen. Skönt! 


Stora lilla kille

Sista dagen på jobbet den här veckan. Jag var pigg igen. Solen sken. Schemat var lagom fullt. En lugn dag med ett par sköna promenader och ett möte om Skogen i Skolan.

(null)
(null)

Jag hämtade Alfred med kroppen full av vårkänslor. Han var som vanligt på gården och lekte i den stora båten. Älskar att de är utomhus så mycket! För tredje dagen fick vi dock höra att han bitit ett annat barn. Suck! Visserligen inte hårt. Inte aggressivt. Inga märken. Fröken beskriver det som"kärlek med för mycket känslor". Ändå. Vad ska man göra annat än att hålla koll och sätta gränser hemma? Stora lilla kille så många gränser vi kommer behöva sätta framöver. Du har precis börjat testa oss. Det tär redan på tålamodet. 

(null)
(null)
(null)


Vi åt soppa med lax och nudlar. Gick ut i solen igen. Jag chansade på att skippa blöjan på Alfred. Lever vågat! Sa åt honom att säga till om han behöver kissa. Han förstår så myclet nu. Var torr när vi kom in 👍

(null)
(null)
(null)
(null)

Vi lekte i lekstugan. Gick bara in för att packa om innan möte på hembygdsgården. Jag glömde sätta blöja innan vi gick till bilen. Blev distraherad av att alla leksaker skulle följa med. Stoppade papper i ullbyxan på mötet. "Alfie nu har du igen blöja, säg till om du ska kissa". Och det gjorde han! "Mamma kiki". Vi skyndade på toa. Pappret blev bara lite blött. När vi kom hem kissade han på pottan. Stora lilla kille!

(null)

Nu blir det skönt med helg igen!