Ugglorna

Sista dagen. Sista dagen. Sista dagen. Trött mamma peppar upp sig inför jobb. Den här veckan har varit fullproppad. På jobbet är det alltid fullt upp den här tiden. Möten, kontrakt, planering, efterkontroll, avräkningar och allt annat. Till på köpet är Dante dålig i magen och kräver lite extra passning. Efter jobbtid hade jag möte i måndags. Fixardag på skolan i tisdags. Igår orkade jag helt enkelt inte med kören så jag stannade hemma och pysslade med föräldrarna. La Alfred vid sju. Somnade med honom när han slutat snurra och sparka. Vaknade när Danne kom hem. 

"Lägg dig utanför du, jag tar natten" 

Fina Danne! Men då hade min hjärna slut på inspomning efter fyra timmars sömn och i rummet bredvid var Alfred ledsen. Så jag myste med honom igen. Vi småpratade lite. Hans insomning ville inte heller funka trots att han tappert försökte. Tillslut satte jag honom i sjalen och gick en runda för att vi skulle få lite omväxling och för att Dante skulle få bajsa utomhus hellre än inomhus. 

(null)

Vi hade en mysig stund. Sen tog det ändå tid för plutten att somna. 

Därför är jag trött i knopp och kropp. Men nu är det sista dagen. Sen får jag helg med mina föräldrar på plats 🤗

Mamma dagen

Mors dag är ju nästan bättre än födelsedag vetja! Inte för att vi firar den på något sätt, men för att den hyllar det största som hänt i mitt liv - att få bli mamma. Dessutom har den ju vett att ligga på en vacker årstid, till skillnad från den första januari. Idag fick jag det enda jag önskade mig (sovmorgon) och så mycket mer därtill! 

Med mina två - en utanför och en inuti
(null)

Redan vid frukost bestämde vi oss för att göra en utflykt. Visserligen hade jag en lång lista på saker vi skulle kunna hinna med när båda var lediga en söndag. Sätta resten av potatisen, handla, köpa fler blommor, städa, sätta upp rullgardiner, klippa föräldrarnas gräs osv. Men allt kan ju faktiskt vänta - utflykter är också viktiga. Det här blev dagens mål: 

(null)

Nästan två timmar tar det att åka men det är SÅ värt det! Alfred var vaken hela vägen dit och på riktigt gott humör. Vi sjöng barnsånger med tecken och tittade ut genom fönstret. Med ett par mil kvar stannade vi och provianterade. Där åkte blöjan av och den var inte på under hela resten av dagen. Det går så himla bra! 

(null)
(null)
(null)

Alla var glada att få komma ur bilen. På vinst och förlust valde vi (eller gps:en) västra entreén och hamnade på en kort men fin runda. Alfred höll god fart men hade som vanligt hela tiden saker att titta på. Träd som ramlat, inbillade vargar, vattendrag och allt annat man kan se i en fin gammal skog. Det kändes bra att se honom springa där med oss, på precis en sån utflykt både jag och Daniel älskar. 

(null)
(null)
(null)

Solen sken. Vi var ensamma i skogen. Vi hade gott om tid för att undersöka och klättra. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Fast det är ju faktiskt inte heeelt sant. De första 300 metrarna gick väääääldigt långsamt och den vuxna rastlösheten tid tillslut över. När den handikappsanpassade stigen övergick i en aningen vinglig spång fick Alfred hoppa upp på pappas axlar. Sen älgade de på så att en stackars gravid fotograf knappt han med! 

(null)
(null)
(null)

Klockan blev lunchtid och det kurrade i magen när skogen öppnade upp sig och utsikten blottades. Maaaat på första bästa utkiksplats enades vi om. 

(null)
(null)
(null)

Alfred hoppade ner från pappa och försvann snabbt framåt på hällarna. Danne ropade något ängsligt om ormar och annat men hela jag var så fylld av stolthet att inga rädslor rymdes. Min lille kavata kille. Går så säkert på alla underlag. Stannar och ser sig för. Klättrar med lagom mycket försiktighet. Förstår att inte sprida över kanter. Går långt men har oss inom synhåll. Jag är trygg med att ge honom frihet, precis som jag alltid varit med Dante.
(null)
(null)
(null)

Danne bredde ut fina filten på en stenhäll med utsikt över höga kustens klippor och hav. Sen dukade han upp en morsdagsfest med köttbullar, lax, skinka, avokado, tomat, jordgubbar och jag vet inte allt. Mums! 

(null)
(null)
(null)

Alfred var tydligen också ovanligt hungrig för han tryckte i sig många köttbullar och jordgubbar innan han övergick till att kasta till Dante, busa med vattenflaskan och springa runt. Vi satt lugnt kvar med fika och kaffe medan han lekte på. 

(null)
(null)

En liten bit till gick han med snabba kliv. Upp till ett litet vindskydd med roliga träd att hänga och klänga i. 

(null)
(null)

Sen tig krafterna slut och han fick hoppa upp på ryggen. Nyaste sjalen är med råge godkänd! Både snygg och skön :-) Nu har jag dessutom testat knyta tvålagersknyt och det gick briljant 👍 

(null)
(null)

Alfred somnade dessutom innan vi kom till bilen. Gullungen! Då började klockan närma sig två. 

(null)

Vi var hemma lagom till middag. Stannade till och handlade (check på att-göra-listan) på vägen hem och fick därmed en lämplig kiss-paus också. Danne fixade korv och vi var alla hungriga igen! Därefter var ju en hel del av dagen kvar. Alfred och jag pysslade med blommor och rabatter medan Danne klippte gräsmattan (check igen). Därefter fick vi ner all potatis och en massa sättlök i landet (check check). Nu är alla odlingar igång och i lådorna har det redan börjat gro. Helt underbart

(null)

Slutligen fick jag upp rullgardinen i sovrummet, den viktigaste av de fyra vi har kvar, innan det var dags att sova. Det var väl inte dåligt jobbat med listan ändå? Städa inomhus kan man göra på vintern tycker jag! Innan jag la mig kom det dessutom förbi en kompis och lånade en sjal för stt börja träna ryggknyt. Heja heja 🤗 

Nu fattas bara en lång och ostörd natt (eller hur Alfred?) innan jobbveckan drar igång igen. Inte vilken vecka som helst dock. Imorgon åker mamma och pappa norrut och på tisda när vi vaknar är de här på riktigt!!! 

Godnatt ❤️

Kapten byxlös och inbrottstjuven

I sommar tänker vi (eller kanske jag mest) försöka få Alfredblöjfri dagtid. Därför springer han numera utan byxor för det mesta 🤗 Oftast i t-shirt med hatt och skor, men även helt naken... 

(null)

... eller med solkläderna på. 

(null)

Himla praktiskt när stor del av dagens lekar handlar om plask i poolen och spruta med vattenslangen.

(null)

Det hände såklart att byxorna blir blöta, men ingen skada skedd! Jag tycker han gör det bra ☺️ Oftast säger han till när han kissar eller kissat. Ibland hinner han till och med förvarna. Mamma, kissa saaalen frågade han på den här rundan när vi var nästan hemma. Nej, kissa inte i sjalen Alfred, du får snart hoppa ner i gräset. Då höll han sig! Ändå en stor bragd.

(null)

Pottan har han numera dubbla känslor till. Den funkar bra på eget initiativ men inte om vi ber honom sätta sig där. Toan går inte alls. Därför har jag låtit honom ställa sig i duschen och kissa när vi är inomhus. Funkar jättebra. Han kan gömma sig bakom badkaret (gillar att vara lite dold) och kan välja att stå eller huka. Numera springer han ofta självmant in för att kissa, eller ut i trädgården. Känns som en framgång! 

(null)

Idag har vi haft en utflyktsdag, så då åkte blöjan på. Efter en lugn morgon (då jag äntligen hann sätta några rader potatis, bara hälften kvar nu) åkte hela familjen till resele där det var smådjursmarknad. Det var färre stånd än vi föreställt oss men Alfred sprang ivrigt mellan ankor, tuppar och kaniner för att titta och mata. Därefter lämnade vi av Danne hemma och åkte vidare till stan. Alfred passade på att ta en tupplur och kom fram utvilad. 

(null)

I parken var det cruising, Big Meet, och grannen Leif hade erbjudit Alfred (med mamma) att åka med i finbilen. Det hade han säkert älskat men det krockade med smådjuren så nu kom vi lite efter istället. Bland alla blanka bilar och finklädda människor hittade tillslut vår snälla granne. 

(null)

Dessutom kom Thor och Cheri dit så Alfred hade en rolig lekkamrat. Efter en stund slöt även Thors kusiner up. Vi åt korv, njöt av solen, lyssnade på musik och tittade på hundar, folk och bilar. Bra dag konstaterade jag, som är helt ointresserad av allt med motor. 

(null)

Den där blöjan kändes full när korv och Festis var slut och då åkte den av utan att vi tog på en ny. Vi fick visserligen byta byxor men därefter var Alfred alldeles nöjd med att springa blöj-lös. 

(null)

När Alfred tröttnat på vår lilla gräsplätt gick vi till lekplatsen och studsade bort sista springet i benen. 

(null)

Sen var vi väl värda en glass och en kopp kaffe på Café Petter innan vi satte oss i den varma bilen och åkte hem till Dante. Blöjan slapp han både på café och i bilen och det gick hur bra som helst. Väl hemma kissade han glatt på gräsmattan, så var det avklarat. 

(null)

Vad som däremot inte gick enligt planen var det där med att "komma hem till Dante". Vi hörde honom tveklöst innanför dörren, allt mer uppjagad, men kom inte in. Var sa Danne att den där nyckeln skulle vara? Jag letade och letade och letade men det är jag helt hopplös på så tillslut gav jag upp. Till min stora lycka hade Danne glömt stänga fönstret i tvättstugan, så med hjälp av en stege gjorde jag inbrott i vårt eget hus och kunde släppa ut vår hund i upplösningstillstånd. Alfred var förtjust: "mamma tättla stege, tooookit!" Nyckeln hade kära maken tydligen glömt lägga ut trots allt. Men det löste sig ju ändå! Jag stoppade en ganska trött unge i vagnen och gick en lång runda för Dantes skull. Satte talbok i öronen och berättade för Alfred att jag inte skulle prata med honom för nu skulle både han och jag vila. Det funkade sådär... tur att sjalen låg under vagnen så att vi kom hem utan större besvär! 

Vi är precis så trötta som vi ser ut
(null)

Någon mer sömn blev det inte den här dagen. Däremot lite vila på soffan med Pippi och därefter mat som pappan lagat, mysigt häng och pyssel i trädgården och ännu fler promenader. Blöjan slapp Kapten byxlös ända fram till läggning och varken sjal eller kläder blev blöta. Jag har absolut ingenting att klaga över! Just nu är livet faktiskt rätt lätt att leva ☺️ 

(null)
(null)
(null)