Första sista april

Ikväll låter jag bilderna tala. Det har varit en ansträngande dag. Luftrören har varit dåliga. Alfred tränar på att resa sig från huk och är ovanligt grinig, troligtvis på grund av utvecklingssprång. Dante har ont i tassen och bara skäller. Stackars stackars Danne som tvingats stå ut mes hela högen.
 
 
 
Jag har haft det bra ändå, varit omväxlande arg och trött men däremellan på gott humör. Fått vila lite, handla, promenera och gräva en stund. Äta gott och därefter bada kladdig unge..
 
 
Skällde på både jord, hund, stackars sambo, sjal och astma när luften tröt och energin tog slut. Lyckades sen söva barn och få ner sandlådan och var mäkta stolt! Stekte misslyckade kolbullar innan det var dags att åka till hembygdsgården.
 
 
Byalaget har ansvaret för Valborg här och jag var såklart med och förberedde. Det blev väldigt bra med femkamp, fiskedamm, lotteri, korv, fika, allsång och så brasa såklart! Jag ställde iordning, sjöng och pratade i mikrofonen. Myste med Alfred och pratade med kompisar mellan varven. Det kom massvis med folk i alla åldrar och solen sken. Bästa Valborg på länge om jag får säga det själv ;-). Alfreds första dessutom! Tack alla som kom!
 
 

Lördagsbestyr

Det börjar bli mycket vilja i en liten kropp nu. En liten försmak på kommande viljekamper. När det inte blir som Alfred tänkt sig brukar han numera antingen sjunka ihop som en våt liten fläck mot golvet, eller med full kraft slänga sig i en båge bakåt. Det gäller att vara med! 
 
Morgon och frukost med dockan, men Alfies nappflaska fick hon INTE ha!
 
 
Vad Alfred helst vill just nu? Vara utomhus. Leka med Dante. Vara igång.
 
Test av trädgårdsoverall vid morgonpromenaden
 
Det får han oftast. Idag hängde vi i trädgården större delen av förmiddagen, med paus för ett kort sovpass kring tio. Vi tände en eld och grillade korv. Alfie som inte har varit överförtjust i vanlig mat (fast det tar sig helt klart sedan ett par dagar!) gapade villigt för den grillade korven. Det hjälpte troligtvis att han hade utsikt över både eld, gata och Dante :-). 
 
 
Efter lunch passade vi på att gräva och kratta lite mer medan dante och Alfred lekte med varandra. Alfred blev med jämna mellanrum arg när han inte hann ikapp sin hund. 
 
Gåvagn?
 
Vad han helst inte vill? Sova. Vara stilla. Sitta fast. Fast just det behöver han ju trots allt ibland. Tur att Danne är så bra på att söva, och att vi har bra bärdon till hands däremellan. På eftermiddagen fick vi en liten sovpaus och jag passade på att fota kläder och annat för att lägga ut på Tradera...
 
 
... sen sjalade vi vid middagen och därefter blev det en promenad med selen. Jag har äntligen fixat "gymkort" på forsmo IF igen så vi traskade ner till gymmet och körde familje-träning en stund. Det tyckte Alfred var hemskt kul och alla var nöjda (utom Dante). 
 
Danne värmde upp med lite extra tyngd
 
"kom igen latmask, lite bättre kan du!"
 
Alla kan träna på något! 
 
Nu ska jag äta och äta och äta inför nattens amning. Trött och sliten mamma för tillfället. Godnatt :-)
 

Väldigt vuxna!

Igårkväll var jag än en gång så trött att jag inte orkade skriva. Istället läste jag bok medan lillpojken sussade och åt. Vi hade nämligen haft en härlig, men ansträngande dag tillsammans. Bästa jobbdagen på länge :-). Jag hade planerat in 1. Kontor, 2. Markägarbesök, 3. Fältjobb under dagen. Fältjobbet var en relativt enkel traktplanering strax utanför stan och jag hade ingen tidspress. Om utifall att vädret var fint och Alfred pigg och allt annat passade så kunde killarna komma till kontoret och jag ta Alfred med mig. Jag hoppades såklart men inget var säkert. När det närmade sig lunchtid sken solen, det blåste knappt och termometern visade 10 grader. Danne ville träna en stund och kom gärna förbi med Alfie. Hurra! 
 
 
Med lillplutten på ryggen gick planeringen som en dans. Eller, tja, det kan ju varit tack vare markägarens fina märkpinnar också. Roligt var det iaf! 
 
 
Vi tog en kort paus för amning och bensträckning, i övrigt var tempot högt och Alfred höll ut längre än både surfplattan och snitselbanden :-). Fast när kvällen kom var vi som sagt trötta båda två! 
 
 
Idag jobbade jag bara förmiddag. Vi hade nämligen viktiga saker att göra efter lunch. Först och främst skulle vi till banken. Nu har vi tagit ett gemensamt lån och löst ut mina snälla föräldrar som hittills varit ägare till vårt hus. Plötsligt är vi faktiskt husägare på riktigt, med allt vad det innebär :-o. Och föräldrar! Vi känner oss väldigt vuxna. 
 
 
Därefter åt vi lunch på stan och sen fick Alfred välja sin allra första docka. En fin Rubens barn (mellanstorleken). Han ville ha en flicka med rött hår som vi döpte till Tova (har en känsla av att han kommer se till att hon gör skäl för namnet rätt snart!) Tova är nu ordentligt omkramad, pussad och tuggad på. Hon och Alfred har dessutom skakat huvudet åt varandra och hon har blivit runt-skjutsad i vagn. Det är uppenbart att han tycker hon är spännande, mysig och aningen märklig. Lever hon eller inte?
 
 
Innan vi åkte från stan stannade vi till hos Magdalena med familj. Det var skönt att få slappna av, skratta, prata och se Alfie leka med andra människor och saker en stund. Det har blivit alltför länge mellan träffarna nu! När Alfred hunnit bli ordentligt trött for vi hem så att han fick sova i bilen. Därefter var det full fart igen. Jag plockade fram min gamla jeansoverall som visserligen är lite stor men perfekt på leriga gräsmattor. Sen lekte vi ute i trädgården tills det blev dags för middag.
 
 
Alfred, som får vara nästan överallt och göra nästan vad som helst, hittade såklart en otillåten aktivitet som var mycket roligare än allt annat. Typiskt! 
 
 
Tillsist åt vi en god fredagsmiddag som Danne fixat, med räkor, baguette och såser, gick en promenad och stupade i säng. Igen. Det tar på krafterna att leva helt enkelt!