Bara jättemycket gos

Lilla fina kärleksfulla pojke. Vad måtte det bli av dig? 

(null)

Du som möter alla med öppna armar och är så noga med att alla i ett rum ska få lika många kramar och pussar. 

(null)

Du som är lika bra på att mysa och läsa bok som att spring, klättra, snurra, härma. 

(null)

Som förälder är man såklart alltid lite ängslig för att ett barn ska hamn utanför, få problem, bli sårad. Jag har ändå på känn att Alfred har med sig de bästa verktyg för att hantera alla svårigheter han kommer möta. Annars finns vi ju där för att lösa problemen! 

Skulle fota fina ullkläder. Objektet stod inte still en sekund. 
(null)

Nu är vi i Sollefteå igen. Vi har fått vila, mysa, äta gott, umgås. Dessutom har jag fått bästa möjliga start på min stickning och är eld och lågor. Jätteskoj! Snart har jag ett par blöjbyxor i ull färdiga :-) Gissar att det får bli några till innan jag fått rätt på garn och stickor och sådär. Inte säkert att de här passar en nyfödd... 

(null)

Nu ska jag toppa en dag som innehållit: 1. Sol, 2. Kravlöshet, 3. Väldigt god mat. Hurdå undrar ni kanske? Jo, med att sova ifred. Just nu sover Alfred himla bra, men jag vill ändå fortsätta lite till med att sova utanför varannan natt. Är så skönt att bara släppa allt ansvar, då sover jag gott. Sen är det extra mysigt att få kramas med Alfred nästa natt igen. Ett hett tips till er som inte delar era nätter än! 

Höjden av lyx

(null)

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN vecka 16! 

Idag är jag smått euforisk. Jag är nämligen:

- Inte illamående. 
- Pigg! Hörde ni? Pigg 🤗
- Utsövd
- Bara hostig utomhus och det är nog astma mer än förkylning pga rå luft. 
- Synligt gravid
- Stark nog att bära Alfred igen

(null)

Dessutom kände jag bebis sparka alldeles nyss. Tjohoooo! 

Den här graviditeten har äntligen passerat stadie tung och tråkig och plötsligt känns det så himla härligt stt vänta ett nytt barn. Efterlängtat! Dessutom känner jag mig inte längre om mamma + barn-fabrik + fru + skogsinspektor + matte utan som mig själv helt enkelt. Framförallt mig, och så det andra som små jordgubbar på tårtan. Nu har jag plötsligt fått ork och lust att planera och fixa och förbereda. Fast den här gången är det ju inte så mycket att göra. Vi har redan det mesta. Därför har jag plockat fram handarbetet igen och det är himla roligt! Jag tänkte ge tygblöjor ett bytt försök med nästa bebis. Har köpt några begagnade formsydda och ska sticka några skal att ha över. Om MA stickar i ull och fettar in dem ska det tydligen hålla tätt. Ska bli kul att testa. Funkar det inte vet vi ju var det finns vanliga att köpa! Dessutom kommer kag nog mest ha tygblöjor hemma och Danne vill kanske hellre använda engångs. Det får han så gärna. Jag vill nog mest lära mig lite nytt igen 🙂

(null)


Idag har vi åkt till Sundsvall iaf. Blir som vanligt bortskämda med myclet vila och en massa god mat. Danne bakade dessutom kaka. Alfred går från famn till famn. Vädret är äckligt kallt och snöigt men vi har ändå promenerat. Alfred ville åka vagn och grävde sen länge med en spade vi hittade på en lekplats. Annars åringen han runt runt i lägenheten som ett allmänt yrväder. 

(null) 
(null) 
(null)

Bara ibland får jag honom att ligga still och mysa en stund. Tur vi båda tycker om att läsa! 

(null)

Dante och jag håller betydligt lägre profil. Sitter i fotöljerna. Jag bläddrar i tidning. 

(null)

Hittar inspiration. Njuter av att inte behöva jaga efter virvelvinden. Att vara pigg och ändå få vila - det är ändå höjden av lyx! 

Inspiration
(null)

Bubbeliblubb

Nu kommer det äntligen ett riktigt o-gnälligt inlägg! Jag ligger bredvid en sovande finpojke och det bubblar av positivt i magen. Så här ungefär: 


Blubb blubb - igår var vi på kören och nästan alla var där. Alfred var glad, det var så roligt att träffa alla igen, jag kunde sjunga litegrann trots hostan och idag känner jag mig nästan helt frisk. Riktigt stolt över hur jag hävde astman redan i tidigt stadium i den här förkylningen dessutom, kände inte av luftrören alls. Så skönt att medicinen funkar! Sångens läkande kraft måste det ju vara ;-) 


Blubb blubb - sista jobbdagen fylldes med positivt markägarmöte med lite konkreta resultat, fältjobb i solsken och inga som helst problem att lösa.


Blubb blubb - på dagis var barnen ute, som vanligt (älskar det!), och Alfred var mitt i en skock med barn, som vanligt (älskar det ännu mer!). Det är häftigt att ungarna på 4-7 år dag efter dag tar hand om min lillkille och leker med honom på rasterna! 


Blubb blubb - vi gick en lång promenad med sjalen. Pratade bajs. Alfred ville rabbla upp var alla bajsar. "Mamma bajssss" - på toa (fyllde jag i), "pappa bajsss" "Dante bajssss" "Leif bajssss". Grannen Leif är just nu favoriten. Hade Alfred kunnat öppna ytterdörren hade han rymt dit hela tiden. Vi hade knappt hunnit in innan han krånglade på sig mössa och skor och skulle ut igen. "Leif booooo däääää"(bor där). 


Blubb blubb - vi badade badkar jättelänge! Bästa platsen. Begränsat utrymme, visiter stilla, lagom många leksaker - perfekt för kreativiteten. Nu börjar fantasin sakta vakna och Alfred har börjat låtsas. Det fanns monster utanför dörren. Plasthunden var en häst. Vi var jättestarka och kunde lyfta hästen som Pippi, eller mamma orkade inte, bara Alfred. Det är roligt att se hans ansikte skifta mellan fascinerad glädje till förvåning till skepsis och lite rädsla till lättat skratt när han försöker komma underfund med gränsen mellan verklighet och lek. 


Sen åt vi kvällsmat, kissade över hela köket (inte jag då) läste bok och tittade på valar på youtube (efter att ha läst om valar i havet) innan Alfred somnade. 


Kan man vara annat än glad??? 


Bild från dagishämtning med sparken :-) 


(null)