En sån dag

Ni vet den där dagen när man vaknar klockan sex och egentligen sovit riktigt bra på natten men ändå är trött...

(null)
(null)

... en dag när tålamodet lätt tryter och man helst bara vill vara ensam med sina tankar...

(null)

... när man ska blåsa upp en ballong och inser att luftrören inte är på topp, faktiskt fungerar riktigt uselt...

(null)
(null)
(null)
(null)

... när allt bara är klibbigt varmt hur man än vänder och vrider sig...

(null)
(null)
(null)
(null)

... när man plötsligt knappt orkar stå för att underlivet sticker och värker...

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Då är det ju ändå tur att man;
- Fått upp en stupränna (inte jag utan killarna)
- Målat tak och trappa i badrum (Jag och Danne) 
- Varit på kvällsutflykt.

På något sätt är dagen ganska lyckad ändå.

Lugnet

Nu sover Alfred igen. På mina föräldrars säng idag, för att slippa slamret från disk, bygge och annat i vårt hus. Jag sitter i deras kök och går igenom bilder, äter frukt, har det lugnt och skönt. Mammas och pappas hus andas alltid lite harmoni, även nu när de är nyinflyttade och har bra många fler projekt på gång än vi. 

Egentid i köket
(null)

Alfred och räven i sovrummet
(null)

Nyrenoverad toa
(null)

Hall som fått ny golvmatta och en garderobsvägg
(null)

Matsal i ett fd sovrum 
(null)

Gästrum i ursprunglig stil
(null)

Idag har tapeten kommit på plats i vårt badrum och det blir så fint! Dessutom håller Danne och Kåge på att fixa stuprännan till längan och jag har fått städat huset. Daniel hade tänkt göra det imorse men istället fick han och Alfred åka till Selsjön och bada medan jag pysslade på i lugn och ro. Så himla bra att Alfred får de där mysiga stunderna med pappa och blir lite mer pappig innan det kommer en bebis och stjäl en del av mammas famn. 

(null)
(null)

Nu ska jag fortsätta rensa mappar från 2017 och vara lite nostalgisk över hur mycket som hinner hända på ett år! 

Flyt

Ännu en sen kväll för en som är lite för ivrig att få bocka av saker på sin lista. Idag har jag gått igenom hundratals bilder från både 2017 och 2017. Raderat nästan 11 gigabyte från hårddisken! Tidskrävande men ändå ganska roligt. Tänk så många underbara tillfällen vi fått dela med Alfred under hans två första år ❤️

Dagens mys med "Mimmi och vovvarna" till exempel. (null)
(null)
(null)

Förutom att gå igenom bilder har jag sett till att måla klart en dörr och en dörrkarm idag. Därmed är all målning för tillfället färdig, men hantverkarna skapar snart mer jobb åt oss. Tak, väggpanel och en massa lister återstår. Idag har mattläggare gjort ett jättefint jobb och fått in golvet i badrummet. Plötsligt känns det som projektet tagit ett stort kliv framåt! Snart kommer nog tapeten också på plats och då har vi ett riktigt rum, även om lister, inredning och detaljer återstår. Drygt två veckor kvar till deadline och den känner de sig säker på att hålla. Så spännande! 

(null)
(null)
(null)

Nästa projekt som flyter på bra är det där med att baka bebis. Lillasyster knölar och bökar i magen så att jag aldrig behöver tvivla på att hon har det bra. Idag var jag på MVC och fick det bekräftat. Magen som jag tycker är så stor räknas fortfarande som liten men växer som den ska. Jag har gått upp 9kg och kommer därmed klara mitt minimi-mål på 10kg den här graviditeten. Känns bra, även om jag bara kommer upp i ca 60kg precis som med Alfred. Nu finns det mer fett och mindre muskler på kroppen. Lillasysters hjärta slog fint och hon ligger tack och lov fortfarande med huvudet nedåt, om än fullt rörlig. Barnmorskan trodde att hon kunde låta bli att fixera sig eftersom Alfred inte var fixerad vid födseln, men det återstår att se. 

(null)
(null)

Sist men inte minst, Appropå flyt. Idag har vi badat på Risön i bassäng. Alfred simmade som vanligt massor. Dels med min hand under magen i den mellanskola bassängen, men också med händerna i marken i plaskdammen. Han nådde precis med munnen ovanför ytan och var så storl och nöjd över att själv ta sig fram. En massa rutschkana och en hel del lek med andra barn hann vi också med innan vi fick vända hemåt. Då var han nog både nöjd och lite hungrig, även om han försökte få till lite lek vid gungorna innan hemfärden också. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Idag började dagen fyra, inte helt optimalt när jag släckte lampan någon gång kring halv tolv. Inatt får jag sova ostört, men det vore dumt att dra ut längre på kvällen ändå. Därmed - godnatt!