17 oktober, dagen då vintern kom

Den 17 september var det dags för Norra och Södra Ångermanland att utbilda sig i ABS. En utbildning som skjutits upp eftersom hela mitt VO fått covid under årets budgetmöte - utom jag som stannat hemma och Jocke som blivit sjuk och inte heller åkte. Gissa om jag var nöjd med det beslutet? Nu hade alla andra virkesområden utbildats med goda betyg och äntligen var det vår tur. För mig var det tredje gången jag var ansvarig så det enda som kunde gå fel var vädret. Prognosen - snö efter lunch - kändes rätt så osannolik. Solen sken ju så väldigt fin över gyllene höstlöv och blänkande Simsjön. 

(null)

Och soligt väder fick vi, hela förmiddagen! Vi åkte förbi björnjägare och önskade dem skitjakt, tittade på detaljhänsyn med det lilla extra och räknade stammar och plant i tallskärm av olika täthet.

(null)
(null)
(null)

För säkerhets skull fixade Daniel så att vi fick äta vår lunch inomhus, om utifall att det osannolika väderomslaget skulle slå till. 

(null)

Så hur gick det? Jo utbildningen gick jättebra! Nöjda deltagare och bra diskussioner. Och snön? Den kom, och den stannade - hela vintern! Ja det kunde ingen tro, men när jag skriver det här inlägget har jag facit i hand. Det är nämligen mars och snön har legat hela vintern lång. Jättelång! 

(null)

Kom ihåg det - den 17 september 2023, det var dagen då hösten tog slut och vintern kom för att bjuda på en massa pyssel, brasor, mys och snöregnbågar (obs liten framtidsglimt nedan). 

(null)