Vår i luften

Det är vårdagjämning idag - och det får mig att le. Jag log imorse åt den mjuka luften och doften jag inte riktigt kunde placera. Jord? Grillkol? Värme? Jag log åt möjligheten att få jobba hemma med en Svea som kanske - kanske inte - var på väg att bli sjuk. Att få promenera i solen. Fika på Henkeplatsen. Luncha mot mamma och pappas solvägg. Gå en långrunda med två andra hemma-vabbare.  

(null)Henkeplatsen


(null)Lunchpromenad

Idag kändes tillvaron lätt. Det var enkelt att hämta på förskolan. Vi hann knappt hem förrän barnen var ute i snöhögen med kompisar utan en tanke på skärmtid. Jag log åt att känna mig som en riktig mamma, där jag stekte råraka och hemgjorda Nuggets panerade i havremjölk, majsmjöl och solrosfrön. Jag njöt av att följa med barnen ut efter maten, hämta kompisar och sen delta i snö-hög-leken. Det kändes skönt att få undan disken medan barnen tittade på barnprogram och det fanns till och med energi till att baka små mjuka stekpannebröd med honung. 

(null)Två tokar som var ovanligt sams

Ikväll trivdes jag i sängen bredvid först Svea och sen Alfred. Hjälpa Svea stava sig genom rubriken på en pixi. Läsa och gosa. Komma in till Alfred som låg och läste själv i Axel och Omar. Högläsa ett kapitel spännande PAX-bok och sedan få lyssna när Alfred läste några sidor i sin bok för mig. Min stora duktiga kille. Som så gärna vill få somna tätt tätt intill sin mamma. Det var också mysigt ikväll. Att först gosa bredvid Svea som sakta blev varm, mjuk och avslappnad, och sen få ligga nära nära Alfred tills också han sov. 

(null)Stora-lilla buspojken

Så ofta jag somnat vid nattning den senaste tiden. Så trött jag varit många kvällar, ja dagar också ganska ofta. Men idag fanns energin, inne som ute. Jag kände i vintras att mörkret var skönt i år. Vilsamt. Ett tag tänkte jag att ljuset kanske skulle bli jobbigt, att ljus på något sätt kräver mer än mörker. Efter idag känner jag mig inte orolig. Nu blir det skönt med påsk - vår - sedan sommar ❤️

(null)

Älskade familj 🥰