Sötnöt

Vi läser Max och lampan. Max ramlar ner från bordet och slår sitt knä. Vi måste dra upp byxbenet på Alfred. Blåsa och pussa lite. Ben, ajajaj. Alfred älskar Max böckerna just nu. Max och Pippi! 

Tröttis framför Pippi på plattan 
(null)

Jag har varit i Sundsvall en sväng på eftermiddagen och kom hem till en himla glad liten pojke. Hade en läkarkoll där jag fick veta att alla prover som togs i höstas ser bra ut och att jag uppenbarligen mådde dåligt men vi vet inte varför. Just nu gör det mig detsamma. Det är ju bättre och kommer förhoppningsvis förbli så! Under tiden har farmor och farfar varit kvar och stöttat Danne hemma. Så himla mysigt att de stannar länge :-). Älskar att se Alfred tillsammans med våra närmaste! 

Baka kaka (null)


Nu ska jag lägga mig med min bok och hoppas att han sover lika bra inatt (min natt) som igår (Dannes natt). Idag har jag varit riktigt pigg och ååååå så uppfriskande det är! 

En bra kväll

Det är kväll. Vi har läst 5 pekböcker på pottan. Borstat tänder med "roliga ljud" bytt blöja med bara lite protester. Hämtat mammas telefon och Alfreds mjölk (lika viktiga!). Ligger i sängen. Han på min arm. Tutten i munnen. Vi läser Max potta och Alfred skrattar åt hunden. Vi läser Max bil och Alfred illustrerar hur barnen smäller, blir ledsna. Berättar att Max "lamla". Skrattar när de skrattar. Jag försöker med en Elsa Beskow men Alfred börjar frenetiskt bläddra i bokhögen. "Vill du läsa en annan bok?" "Nannaboooo". "Okej, den här då?" Han välter ner högen. "Pippi!" "Jaså ska vi läsa Pippi?" "Mmmmm" Jag hämtar Pippi och han lyssnar medan jag läser ord för ord. Pekar ibland i bilderna på ToTo (Tommy) NaNaNa (Annika) Gägg (ägget i Pippis hår) Bubben (lilla gubben) osv. När boken är slut vinkar han till Pippi. Jag släcker. Han gnäller lite. Jag sätter igång en podd för att kunna slappna av. Han hittar mjölkflaskan. Dricker upp. Gnäller lite till men ganska lamt. Lägger sig på tvärsen med huvudet på min mage. Somnar! Jag lyssnar på podden. Går igenom flödet på Facebook och instagram. Tar fram min bok och läser ett kapitel k telefonens sken. Lirkar mig ut. Han rör sig lite men fortsätter sova. 


Sedan dess har jag ätit kvällsfika med min bok och Dante som sällskap. Borstat tänder. Gått igenom en låne-sjal som ska skickas hem. Gjort ett yoga-pass. Ligger nu i min egen säng. Det är så här alla kvällar borde få vara! Inte senaste veckans tortyr till skrik-maraton! Det märks att plutten äntligen är frisk igen. 

Inatt ska jag få sova (Danne tar ansvaret) inför ny jobbvecka. Nu ska jag lyssna på sista boken i Rosengädsa-serien. Vet inte vad jag ser mest fram emot 🤗 (hehe jo förresten, lätt val! 😴)

(null)


I sakta mak mot nya tider

(null)

Titta vilken stor och fin pojke vi har här hemma ❤️ Nu börjar han dessutom bli friskare i ögonen och kan nog gå på dagis igen nästa vecka. För tillfället har vi barnvakter hemma. Igår kom Daniels föräldrar och räddade en kväll så Daniel jobbade och jag hade ekonomikväll med markägare. Jag hann hem efter jobbet, åt mat och åkte sedan iväg igen. En riktigt bra föreläsning blev det där jag höll i introduktion och avslutning medan Skogsbyrån och Swedbank pratade om ekonomi, marknad och deklaration. 

(null)

Idag har vi tagit det lugnt hemma som de flesta fredagar. Fikat. Ätit. Promenerat medan Danne tränade. Alfred ville som vanligt gå egna vägar. 

(null)

Tills han landade i sparken hos farfar och njöt av att bara åka med. Han har lärt sig stå på medarna nu också och hålla i handtaget. Svårt men skoj :-). 
(null)
(null)
(null)

Jag är snart färdig med min vecka som ambassadör på instagramkontot Bärsjalsutmaningen men när vi gick nästa promenad (direkt efter sovningen) passade jag på att få lite fler bilder. 

(null)

Alfred satt aå skönt i sin tunna ull-overall med varm mössa, varma skor och så ulltröjan över oss båda. 

(null)
(null)

Solen lyste men var på väg ner. Vi fångade sista ljuset. 

(null)
(null)
(null)

Det är roligt att byta runda ibland så för första gången på länge gick vi längs bilvägen uppför backen på väg hem. 
(null)
(null)
(null)
(null)

Tänk så fint vi bor! Och snart har vi föräldrarna som grannar. Idag kom deras hus i Skåne ut påhemnet. Spännande. Pirrigt. Konstigt. Livet är verkligen på väg i en ny riktning igen! 
(null)