Smitit från fullt upp

Nu har jag smitit undan. Snart ska jag göra yoga. Kören blev inställd en av de få veckorna då Daniel faktiskt var är hemma en onsdag. Typiskt men kanske lika bra. Jag är helt slut. Igen. Daniel är krasslig och Alfred är super-mammig så just nu har jag fullt upp nätter, arbetsdagar och från det att jag kommer hem tills Alfred somnar. Då sover oftast jag också. Känns som jag behöver några dygns ostörd sömn för att komma ifatt nu. Men en stund i lugn och ro snodde jag åtminstone åt mig och äntligen får bloggen lite liv igen! 
 
Vi tar lite bilder från mars förra året i brist på nya :-)
 
 
Idag när jag körde från skogen lyssnade jag på radio som vanligt. Nordegren och Epstein pratade om mobiler med någon gäst och konstaterade, som oftast, att allt hade varit bättre utan telefonerna. Så här tycker jag det brukar låta. Alla tittar bara i sina telefoner. Om vi inte haft mobilerna skulle vi se upp, se varandra, börja prata och umgås hela tiden. Utan mobilerna skulle gifta par sitta tätt ihop i soffan och mysa tillsammans. Familjer skulle ta fram sällskapsspelet och bara ha det bra. Jag tänker på  där vissa trötta kvällar när Danne och jag sitter framför varsin skärm och hummar. Se bilden framför er. En blå soffa. Danne med benen utsträckta. Datorn i knäet. Slösurfar. En blommig fotölj. Jag med kvällsfika, scrollar på instagram. "Kolla danne, det där var väl ett fint sätt att möblera?" "Ja jooo"  tystnad i en kvart. "Titta här Sara, dit skulle man åka nån gång"  "mmm det såg fint ut". Tystnad en kvart. "Godnatt då". Vi backar tiden sisådär 60 år. Tittar in hos en familj. Så här tror jag det såg ut. En brun soffa. En nedbruten fotölj. Barnet sover äntligen. Pappan bläddrar i en tidning. Röker. Mamman stickar. "Visste du att Rut ska gifta sig", "nej, jaha, hm, det var på tiden". Tystnad en kvart. "Hmmmm det är bara elände i världen nuförtiden. Inget positivt i tidningarna". "Ack ja ack ja"  tystnad en kvart. "Godnatt då". Jag tror att vi alltid haft något annat att fokusera på när hjärnan är trött. Kvinnan i köket, mannen med en bok. Kvinnan stoppar strumpor, mannen slutar ved. Inte har vi haft ögonkontakt och varit sociala dagarna i ända? Mobilerna är bara ett annat redskap än böcker, handarbete, skissblock. Vår tids verktyg. 
 
 
 
Den senaste tiden har jag dock inte ägnat mina telefoner mycket tid utanför arbetet. Jag har haft fullt sjå med en härlig men krävande liten pojke. Han fortsätter göra mig så stolt och glad (om än utmattad). Här är lite av den senaste utvecklingen. 
 
 
- Alfred pratar heeeeeeeela tiden! Oavbrutet. Nu går det att samtala om saker som inte är här och nu. På senaste promenaden började han prata om skägg och vi konstaterade att pappa hade skägg men inte mamma och alfred. Därifrån tog han snittet till att tomten har skägg och när vi frågade svarade han att Pippis pappa hade skägg men inte Pippi nehej haha. 
 
- Alfred pekar på husen i kvarteren och säger Däää vill Leif. Däää boooo wiwi. Han kan också berätta vilka som bör i vårt hus. 
 
- Om vi frågar "hur många år blir du i sommar" kan han hålla upp två fingrar och säga tååå. Fast han gör mig häpen genom att ofta lägga till "nääää teeee" och byta till tre fingrar. Det måste någon på dagis visat honom.
 
Här var han bara 8 månader
 
- Hemma kastar han skräp i soporna, håller koll på att han ska ha mjölk och tutte vid läggdags och är väldigt ordentlig. Vår sak på sin plats. 
 
- Vi myser mycket och då ska han ha "mamma nana" dvs jag ska vara naken och helst han också. Mina bröst har fått mjölk igen under graviditeten, lite lite bara, och han vill gärna provsmaka lite men tar sen nappen igen. Vi läser mycket men tittar också på Astrid Lindgren. 
 
 
 
- Bästa lekarna är att jaga, busa, leka koja, leka med traktorn. Pippi och djuren är fortfarande poppis. Sen har han lärt sig att träna Dante i sitt, snurra, backa och det är förstås toppen. Dock vill han helst behålla belöningen själv... 
 
- Vi pratar mycket om bebis i magen och läser böcker om syskon. Han vill gärna leka med dina bebisar och dockor och är fascinerad av alla bebbar i både böcker och verklig. Vill krama och trösta. Det känns lovande.
 
 
- I övrigt är det nära till känslor nu. Ilska. Gråt. Skratt. Det växlar snabbt mellan kramar och tjuvnyp. Vi hanterar det bäst vi kan. 
 
Nej nu är det bäst jag gör lite yoga innan jag äntligen får sova!