Bråda dagar

Min lille plutt så mycket han får vara med om hela tiden. Vi är i Skåne så kort tid och det är lätt att fylla dagarna. Även när vi bara är"hemma" är han ju på bortaplan och har knappt ro att sitta ner. Det är ju så många saker att leka med, han måste underhålla mormor och morfar och så kryper myrorna i benen hela tiden. 
 
 
Utomhus är det ännu mer att se. Vi måste ju hålla reda på bussen, alla bilarna och den stora röda sopbilen. Sen flyger det flygplan över huvudet. Oftast hör man dem men det är inte alltid vi kan se dem. "Neeeej, Ojojoj, neeeej plapla". 
 
 
Hästarna i hagen ska räknas (den och den och den och den, det blir jättemånga). Alla fåglarna ska man titta på och härma och här är det både duvor, ankor och en himla massa kråkor. 
 
 
Det är ju tur att det går att sitta på mammas rygg och vila ibland. Tur för mamman också för den delen. 
 
 
Det är skönt att bara få strosa runt i den skånska naturen och prata med mamma eller med Alfred.
 
 
Jag får nästan dåligt samvete över hur Alfred får flänga med på alla möjliga utflykter (väääldigt barnvänliga dock) men så länge han får sova och äta när han ska så tror jag att han är nöjd och glad. Och sover gör han i sjalen eller i bilen just nu så det brukar ju funka bra :-). 
 
 
Igår började vi lugnt och stilla på hemmaplan. Vi lekte inomhus och gick en promenad. Sov i sjalen. 
 
 
 
Sen åkte vi till fulltofta naturcentrum för vädret var så fint. 
 
 
Där stannade vi länge. Alfred fick springa runt och leka på naturlekplatsen och titta på en massa andra barn. 
 
 
Sen gick vi rundan inomhus och nu börjar han verkligen vara gammal nog att uppskatta den. Stora kon var lite läskig men väldigt spännande. "Vattnet" vågade han inte gå igenom själv men det var roligt att öppna luckor och se vad som var inuti. Roligast var nog ändå traktorn. Den körde vi länge! 
 
 
Sen fick Alfred pannkakor. Mums, gott! Vädret var fortfarande fint så vi gick en till runda i skogen. Nu med Alfred i sjalen så att vi kom lite längre. Mitt lilla naturbarn satt nöjt och pekade på stigmarkeringar och myrstackar och höll nästan på att somna medan vi halkade omkring i den skånska lervällingen. 
 
 
Därefter kunde det kanske varit nog med utflykter, men klockan närmade sig ett och två hade vi planerat att gå på öppna förskolan. Vi körde därför en misslyckad sovrunda med bilen (utan sovning alltså) och fortsatte med ett par timmar med bus och lek. När vi kom hem och hade ätit middag däckade Alfred totalt i sjalen. Klockan halv sex... då promenerade jag till en kompis och sen fick Alfred leka ännu mer på kvällskvisten. Ja, vi kör maraton på aktiviteterna just nu 🙈
 
 
För det var inte lugnare idag. Inte alls. Alfred och jag åkte till en annan sjal-mamma som till och med är nördigare än jag. Eller minst lika insnöad i alla fall, för hon har startat ett eget företag. En webbutik som heter BabyRu och kommer sälja en massa fina bärdon. Det var jättekul att träffa henne och hennes söta flickor. 
 
 
 
Alfred somnade i bilen på väg dit och bara sov och sov och sov så vi hann prata och dricka kaffe i lugn och ro. När han vaknade blev det full fart och en massa lek. Anna bodde i ett fantastiskt korsvirkeshus nära havet.
 
 
 
 
De hade det jättemysigt hemma och flickorna hade ett mysigt lekrum med en liten hörna med spis och dockor, pippihus, en häst att rida på och en massa andra kul saker. Dessutom två flickor (2 och 3,5 år) att leka med. Gissa om min skrutt var glad? 
 
 
 
Vi hann dessutom gå en fin promenad på stranden... 
 
 
 
... och så fick vi prova varandras bärdon. Jag blev nästan besviken över att jag just nu sjalar så mycket, och dessutom redan skickat en sjal på konvertering till Onbu-sele, för herregud så bra den här selen satt! Det är nästan så att man kunde rensa ut i sjal-högen och börja bära i sele igen 🙈
 
 
Och så var det slut på aktiviteter... inte... nej för vi hann inte ens hem (som jag egentligen planerat) innan det var dags att möta upp mitt gamla gymnasiegäng i Skrylle. Vi har fått pojkar alla tre med högst 2,5 års ålderskillnad. Häftigt va? Det här var första gången alla killarna träffades samtidigt och det var JÄTTEROLIGT! 
 
 
Alfred hittade genast en kompis i Markus, äldsta killen på 3,5 år. De sprang runt och busade, bangade, gungade och lekte. De andra var betydligt lugnare men alla verkade ha roligt. Vi hann med två turer på lekplatsen, äta middag på caféet, leka på naturrum och gå en kort promenad innan alla pojkarna skulle hem och sova. 
 
 
Nu ska vi ha en lugn fredag (tror jag) och försöka dra ut riktigt mycket på sista dagen i Skåne. Herregud så dagarna flyger förbi när man har roligt!