Kan det bli bättre?

Igår planerade vi in en tur till jaktstugan uppe på en fjälltopp. Vi lyckades uppenbarligen boka perfekt väder också! Idag har himlen varit klarblå, solen strålat och temperaturen varit precis lagom mild. Kan man önska sig mer?

Efter en morgonpromenad, skidhyra och inhandling av solglasögon och buff tog vi oss till spårcentralen. Därifrån avgår varje timma så kallade "vesslor". Bakom dem kan man tolka upp på fjället. Det kändes som ett rimligt alternativ till att klättra i 3,5km uppförsbacke med Alfred på ryggen. Lilleman och farmor satt säkert i vesslan medan vi njöt av solskenet bakom. Alla glada och nöjda!

 
Uppe på toppen blåste det lite men solen värmde när vinden låg åt rätt håll. Vi åkte lite längs skoterspåren innan vi landade i stugan med kaffe och fika. Alfred sov då gott på min rygg.
 
 

Sen fick det undan ner igen. Spåren var breda och fina. Lätta att bromsa sig ner i, lagom lugnt och stabilt. Alfred hade vaknat och sjöng nöjt på min rygg. Vi stannade till för att ta kort och njuta av utsikten ibland men ändå gick det nästan för fort att komma tillbaka till dalgången. Eller kanske inte... trots fikapausen var det VÄLDIGT gott med ärtsoppa i stugan när vi kom hem.

Nu vilar jag en liten stund men snart ska vi ut igen. Det går helt enkelt inte att ligga inomhus när vädret är så fint.