Kalaset - en återblick

Den första juli fyller Alfred ett år. Det tänker vi inte fira med buller och bång. Ingen gräddtårta och inte bjuda alla hans kompisar. Inte en hög med paket. Fast självklart får han ett ettårskalas. Han får faktiskt två. Det ena hade vi redan förra veckan. Alfreds allra första kalas med mormor, morfar, mamma, pappa, Dante, ballonger, vimplar, blommor, tre paket och en rabarberpaj. I pajen stod det ett ljus. På bordet stod hans flagga och ljus-tåget han fick i doppresent. Kalaset tog kanske en timme allt som allt. Det blev ALLDELES LAGOM. 
 
 
Först gick Alfred och jag ut i trädgården för att plocka rabarber. Kalasbarnet spritt språngande naken. Sen tog jag fram vimplar och ballonger och då blev det genast fest. Alfred och mormor lekte läääänge med ballongerna. Ballongerna visslade, flög genom rummet, gnisslade mellan tänderna och studsade på golvet. Leken pågick faktiskt så länge att pajen blev färdig, bordet dukat, ljusen tända och alla var redo för fika. 
 
 
Fast först finkläder på (tråkigt) och presentöppning (lite spännande). Mormor och morfar hade två paket (vi har sagt max 1 per person) där ett var praktiskt för föräldrar och ett roligt för barn. Alfred hittade genast sitt roliga, för det hade bäst snöre. En microfon i plast som blinkade och pep. Helt klart annorlunda än det han brukar få hålla till godo med här hemma. Han hade inte tid med fler paket. Därför öppnade vi resten. En baby-pool och en underbar bärsjal i merino-ull. Poolel blåstes upp på studs, därefter äntligen fika!
 
 
Mums, gott med rabarberpaj, sa vi vuxna. Hm, eh, nja, släpp ner mig till leksakerna, tyckte kalas-barnet.
 
 
Poolen var uppblåst och fylld med simring och ballonger. Alfred kröp ut och in och roade sig länge. Finkläderna åkte av. Fikat dukades bort. Kalaset var slut och alla nöjda. 
 
 
 
Jag är så himla glad över första halvan av Alfreds (för tidiga) ettårsdag. Presenterna var perfekta. Poolen används heeeela tiden! Han älskar verkligen att bada. Sjalen är så himla gosig och mysig. Mikrofonen lekte Alfie och mormor med i bilen idag och han var så gullig när han sjöng NaNaNa och visslade till sångerna :-). Dessutom verkade han ha roligt! Om nån vecka eller två gör vi om det igen, fast med Daniels familj och eventuellt pannkakor istället för paj. Så får han fylla ett en gång till, och leka ännu mer med ballonger 🎈🎈🎈