Alla djuren

Under den här skånevistelsen har Daniels familj varit på besök på grund av bröllopet. Vi ville helst visa dem ALLT i Skåne. Alla våra smultronställen kring Höör och de fina orterna på Österlen eller andra kustområden. Städer och landsbygd. Loppisar och fikaställen. Inte alltid så roligt för Alfie kanske. Bilresor, kaffedrickande, affärer med saker han inte får pilla på. 
 
Kuriosafarmen loppis
 
Två utflykter blev dock riktiga fullträffar. Alfred är nämligen i full gång med att lära sig prata, och högt upp på favorit-listan finns djurnamn och djurläten. Katt, kråka, anka och vovve kan han säga. Fåglar, kråkor, ankor, kor, hästar, tigrar, lamm, vargar och björnar härmar han. Varje gång vi kommer till en hästhage gnäggar Alfred och säger Prooo. Därför var lyckan stor när vi efter en loppisrunda körde till @lantis för att äta lunch. 
 
AnKA kwakwa, pipipip - Alfred fick till och med mata fåglarna.
 
Kattungen var lekfull och väldigt intressant 
 
På @Lantis är allt närodlat och ekologiskt. Dessutom väldigt gott! Det finns en liten eko-butik och en café-del med kaffe, raw-food-kakor och lunch. 
 
 
Vi hade väldigt tur! Det serverades stenungsbakad pizza - suuupergod :-) Vegansk till mig och Danne. Alfred fick en stor tanzaniska avokado och ekologisk klämmas. Vi åt oss alldeles fyrkantiga. 
 
 
På måndagen, när Amsbys åkt norrut och Danne var med William i Köpenhamn, fortsatte vi med djurtemat. Mormor, Alfie och jag tog en dag på Skånes Djurpark. 
 
 
Alfred hade sovit i bilen och satt glad och nöjd på min rygg. Det var väldigt lagom att titta på de stora (liiite läskiga) djuren på tryggt avstånd intill mamma. Kunna klappa lite på min arm och peka och härma. Han tittade och tittade och tittade. 
 
 
Gnäggade åt hästarna... 
 
 
... upptäckte sälarna långt före oss och pekade ut dem för alla i närheten... 
 
 
... och ville tillslut ner på marken igen. Han och mormor körde vagnen tillbaka till "Stallet" där vi skulle äta lunch.
 
 
Skånes Djurpark har verkligen fått en fin upprustning där de satsat på barnfamiljer. Redan i kassan fick vi tips om att äta lunchbuffé på stallet för att slippa långa köer. Vi betalade maten samtidigt som inträde och fick gröna armband som sen gav oss fri mat och dryck hela dagen. Kanon! Utanför restaurangen fanns gott om utrymme för barnen att leka. Alfred körde traktor och åkte rutchkana. 
 
 
Efter maten fick Alfred plaska i en badlekplats, perfekt för småbarn. Vatten rann i slingrande rännilar och föräldrarna kunde passa utan att bli blöta. Han hittade en kompis som vanligt.
 
 
Sen gick vi resten av varvet. Tittade på björnar (wraaaaw)... 
 
 
... och älgar (som enligt Alfred gnäggade)...
 
... och slutade med mer mat och kaffe på stallet.
 
 
Superbra utflykter för alla:-)