Långfredag

För någon vecka sedan lärde sig Alfred en viktig sak. Att peka! Nu pekar han på allt. På mamma och pappa, lampan och Dante. På saker vi ska gå fram och titta på och figurerna i böckerna. Den här kvällen när vi kom hem från promenaden gjorde han något så fint och mysigt att jag måste berätta om det. Han var trött och satt i sjalen, klockan var drygt halv sju. Danne plockade ur honom och han sträckte ut armarna mot mig så jag tog honom. Då pekade han mot trappan, först en gång och sen igen och sa "Upp". Inte kunde jag ta in honom på toa för tandborstning och blöjbyte då. Vi fick såklart genast upp och läste bok, ammade, sövde. Herregud nu kan ju ungen kommunicera på riktigt!
 
 
Det här har varit en otroligt härlig ledig dag. Så här skrev jag för några timmar sedan, när Alfred sov i soffan och vi vuxna fick lite tid för oss själva och varandra.

Långfredag. Oj så låååång jag hoppas att den här dagen kommer vara. Lång och solig och lat och SKÖN! Det har börjat väldigt bra. Vi vaknade utvilade imorse och hörde fåglarna kvittra. ”Nu har vi sovit länge” tänkte jag och började småbusa med Alfred som genast var redo för en ny dag. Inte förrän vi kommit ur sängen insåg jag att klockan bara var sex. ”Äsch, då får vi desto längre ledighet” resonerade min utsövda hjärna och så gick vi ner och fixade frukost. Ibland är det bara precis sådär enkelt.

 
Vad vi mer hann göra innan Danne vaknade: Gömma påskägg! För det måste man såklart göra på påsken, och än så länge tycker jag Alfie är för liten för godis, så då fick pappan ställa upp på lek. Det gjorde han gärna. Efter en morgonpromenad, lite facetajm och en kaffekopp gick vi ut i solen (och minusgraderna, brrr) för att leta ägg. Då fick Danne dessutom en chans att prova sin alldeles egen bärsele som jag fyndade på en köp och sälj grupp. Haha han fick bara loppis-presenter av mig i år. Fast bra grejer förstås, fiskeväst med tillhörande prylar och en bärsele = bra start på pappaledigheten! Selen fick tummen upp. ”Vilken bra present, för det var väl en present va?” sa Danne och jag sken som en sol över att ha hittat ett bärdon som uppfyllde följande kriterier:

1. Lätt att sätta i och ur barn samt på ett säkert sätt få upp på ryggen (Alfred sitter som i en påse så han kan inte ramla ur när man tar på och av selen)
2. Inte en massa krångliga spännen (bara axelremmar som ställs in en gång och ett knyt-band i midjan).
3. Skön utan midjebälte som skaver
4. Lite hippie-cool

 
Efter att ägget var funnet fortsatte vi ner i niporna på en off-road skogspromenad. Solen värmde riktigt gott så snart vi kom i lä från den kalla vinden men Danne trampade ner i isvatten så vi gick inte så långt ändå. 
 

Vi hamnade i trädgården istället. Tände eld och grillade korv. Det är alldeles för fint väder för att vara inomhus långa stunder.

Det blev en lång fredag. Lång och skön. Jag har hunnit springa, lägga in bilder på datorn och säkerhetskopiera till ny hårddisk, gå många promenader och mysa massor med familjen. Dessutom är det tre dagar kvar på helgen. Hur bra som helst! Heja heja påsken :-)