Ringa klockan

På gymnastiken när man lärt sig något nytt så får man ringa i en klocka. En sån klocka skulle vi haft här hemma också! Känns som att den skulle plingat mest hela tiden 😝

(null)

Vi har inte bara en utan två stjörnor i den här familjen! Minst. Denna lilla helt otroliga femåring har lärt sig så många trick under maj månad att jag knappt minns alla. 
- Volt till stå på studsmattan
- Bakåtvolt på studsmattan 
- Flickis på studsmattan utan pass
- Rondat-flickis utan pass, först på studsmattan och sen på airtrack
- Gå ner i brygga
- Aerial (hjulning utan händer) på studsmatta
Hon är så otroligt stark, smidig, modig och analytisk och dessutom får hon in dans och mimik mellan sina trick. Sjukt imponerande! 

(null)

En lördag hängde vi på hallen under försvarsmaktens dag. Egentligen hade vi tänkt göra en familjeutflykt men barnen ville hellre leka gymnastik i stan och jag hänger gärna på gympan så vi hamnade där. Hon drog då inte bara till med sin första rondat-flickis (som hon fick ringa klockan för) utan körde sex flickisar på rad med bara lite pass från mig. Totalt måste hon gjort minst hundra den dagen! Vi hängde med Lea, en äldre tjej, som också fick till superfina tempoflickisar och Svea var så klart förtjust ❤️ Jag var lika delar stolt tränare och mamma som fick höra av andra tränare att de aldrig förr sett en femåring sätta rondat-flickis. Min starka och modiga tjej! 

(null)

Men jag har ju en stark och modig kille också! Som inte bara kör grymt snygga flickisar, bakåtvolter och skruvar på både studsmattan och airtracken numera. Nej, Alfred har bestämt sig för att det är dags att köra på gräsmattan. Han ska nämligen ha Sollefteås coolaste målgest! Och visst kör han - inte riktigt till fötter men han är numera inne på stillastående salto på mark. I hallen kör han dubbla fram och dubbla bak till gropen. Så himla cool! Och när jag väl börjat skryta kan jag lika gärna fortsätta ;-) 

(null)

Med maj började ju nämligen fotbolls-säsongen och även där är det stolta tränare och föräldrar som följer matcherna! Alla Forsmos spelare har blivit så galet duktiga och sätter hård press på motståndarlagen. Sveas forsmohumlor är snabba, orädda, spelglada och håller bollen på andra spelplanen mest hela tiden. Samtidigt är de så gulliga mot varandra! Alfreds forsmolirare tänker, passar, springer och gör mål. Oavsett om de spelar mot -16 eller de äldre -15 är de farliga motståndare som hittills äger varenda match, framför allt på grund av bra samarbete och ett jämnt lag med grymma målgörare och riktigt starkt försvar. Svea är snabb, stark och orädd som spelare. Hon går in och tar bollen och springer snabbare än de flesta på plan. Alfred är en strateg som läser matchen, får göra de flesta insparkar, är grym på att passa och dessutom springer snabbare än alla motståndare över planen. Så kul att se! 

(null)

Men de skulle kunna ringa i klockan för annat än sport. Som att Alfred läser många sidor med små bokstäver (aningen motvilligt ibland) och räknar svåra gångertal numera (mera bredvilligt). Eller att Svea också läser, framför allt med stora bokstäver men också små, och räknar den lite enklare klassläxan medan Alfred får svårare utmaningar i läxa. 

(null)

Eller att Svea numera simmar utan kuddar och stolt fick visa det under premiären i Jockes pool, medan Alfred dök genom badringar. 

(null)

Ja, de skulle ju faktiskt kunna få plinga klockan för den där första tappade tanden också - och för Alfreds första tand med hål som vi var lite mindre stolta över 🤪 Han hade premiär på att borra och dra ut tand hos tandläkaren medan Svea vickade och drog ut sin första mjölktand. 

(null)

Och alla premiärer är ju inte en första gången någonsin, men kanske första gången i år. 2024 har maj varit en riktig premiär-månad! Första doppet i älven, första doppet i jockes pool (och poolen här hemma), premiär med cykel, fotboll, altanfrukost och båt. Det händer mycket i livet. Det händer mycket just nu. Var ska detta år egentligen ta vägen? 

(null)