På resande fot

Jag sitter på ett tåg. Tåg är bra för mina tankar. Att vara stilla - och ändå i rörelse. Utan kontroll eller ansvar. Fram kommer jag tillslut. Mitt jobb innebär en del resor, på gott och ont. Det känns alltid lite tråkigt att åka bort från familjen. Och skönt! Sliter lite i samvetet. Mamman som "borde vara hemma". Skulle jag känna samma om jag var pappa? Tänker mina manliga kollegor likadant som jag? Osäkert!  

(null)    

Även den här gången är det ABS-projektet som varit min språkbräda. Kanske tillsammans med glädjen jag ofta förmedlar när jag får stå framför en grupp och lära ut - berätta - inspirera. Förra veckan var jag i Saxnäs på stormöte med fältområde Väst. Med en bildspäckad (egen-illustrerad) presentation lät jag kollegorna följa med ut i en fiktiv skog och berättade hur och när alternativ till trakthyggesbruk kan vara lämpligt. Just där och då var det svårt att veta om jag fått den enormt stora gruppen med mig, men så snart det blev fikarast kom så många fram och tackade. Berömde. Var nyfikna. Det känns väldigt roligt! Att få ge och skapa utan att maskiner eller pengar är inblandade. 

Lika roligt var det att äta middag tillsammans på kvällen. Så många kollegor jag inte träffat på länge. Ännu fler nya ansikten. En härlig grupp som bjöd på sig själv med musik och hemskrivna låttexter. Jag skrattade hemskt mycket den kvällen. Var vaken till efter tolvslaget vilket inte händer ofta! 

(null)


Nu är det dags för område norr. Nya utsikter. Nya kollegor. Ett nytt tillfälle då jag har ännu lite bättre koll på min presentation. Men innan dess ska jag spendera en natt hos en sjalkompis jag än så länge bara pratat med (MASSOR) på messenger, lånat sjalar med, köpt sjalar av, utbytt kunskap och delat förtroenden. Det känns oerhört fint att äntligen få ett tillfälle att ses på riktigt. Kalix är ju så hemskt långt upp i landet! 


(null)

Maria-vävda sjalar 🥰 

På hemmaplan härjar fortfarande trötthet och baciller och en vardag med bygge - pusslande - stök - tjat. Nu ska jag ta vara på möjligheten att smita undan ett par dagar (igen) och sen kramas lite extra när jag kommer hem till helgen ❤️