Kalas 🎈

Lilla stora, kavata och roliga, kloka och snälla, busiga och arga, underbara goa Svea. Idag var det din dag! På tisdag är det två år sedan du äntligen tittade ut ❤️ Ändå känns det som du varit två länge. Du som redan räknar, slår kullerbyttor, rabblar början av alfabetet, kan alla veckodagar (särskilt lördag) och babblar som en kvarn. Imorse fick jag packa brickan åt dig. Sjunga Ja må hon leva. Väcka dig med all födelsedagsmagi jag kunnat frammana. Ljus och ballonger. Du satte dig upp. Gnuggade ögonen. Tindrade! 

(null)
(null)
(null)
(null)

Alfred. Nu har du varit storebror i två år. Ja längre faktiskt, ända sedan Svea låg i magen. En uppgift du tagit på fullaste allvar. Mer för var dag faktiskt! Jag förstår din frustration. Jag förstår att det tar på nerverna ibland. Men när du sätter dig ner framför Svea och frågar varför hon är ledsen, när du erbjuder din famn, när ni skrattar tillsammans, när ni sover sida vid sida, när ni längtar efter varandra - det är nog de finaste stunderna jag har! Du var värd varenda present du fick idag hjärtat ❤️

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Efter frukosten, avbruten av lite ballonglek, öppnades lite fler paket. Sen släppte vi ut vilddjuren i trädgården så att de fick spralla av sig ivern och träna på att kasta med livets första fiskespö. 

(null)

"Vi går till älven och fiskar på riktigt" tyckte Danne och jag svalde alla tankar om tårtor och grillmiddagar som borde förberedas. Klart vi skulle fiska! Packade istället matsäck, stövlar och sjal i snabba ryck så att vi kom iväg. 

(null)
(null)
(null)

Vi har nära till älven men det är inte helt lätt att komma ner. Sjalen och fikat var väldigt nödvändiga! Men fram kom vi och fiskade gjorde vi :-) Utan krok så vi fick inget napp. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Svea somnade inte i sjalen på vägen hem som jag hoppats på. Istället var hon vaken under hela kalaset. Vi fixade grillmat tillsammans med egenodlad potatis, sallad, ärtor och tomater och välkomnade glatt faster Vickis och Christer. Inga kort fick jag på det. Gott betyg alltså! Sen satte vi igång att fixa tårta inför kalaset. 

(null)
(null)
(null)

Svea skulle nog sammanfatta sin underbara dag som "paket" "godis" "ballonger" "tårta" "alla sjöng för mig". Hon strålade - ville att vi skulle sjunga mer - gladdes för varje present. Härliga solstråle vilken dag du haft! 

(null)

Så kom Anita och jag smet iväg för att få dra på lite varp i vävstolen. Tanka lite energi. Skulle ha gjort det igår men när det inte blev av tyckte Danne att jag lika gärna kunde smita ifrån en stund när barnen var upptagna av kalas. Ingen du än idé ju! 

(null)

Så kom lugnet efter stormen. När barnen lekte och tittade på presenterna. När magarna nöjde sig med lite gröt. När alla kunde landa och pusta ut ❤️

(null)
(null)
(null)
(null)

Det var en trött flicka mot slutet av dagen. Inte konstigt! Nu stoppar vi den här dagen i minnesasken och går vidare ut i livet. 

(null)
(null)
(null)