Välkommen december

Sällan har vintern varit mer välkommen! Lång och grå var hösten i år, men nu gnistrar snön på marken och himlen färgas i rosa och guld på morgnarna. 

(null)

Julmusik strömmar ur Google och advent har smugit sig in med stakar, stjärnor och julgardiner. Kyrkan är på plats och ett pepparkakshus bakades i helgen, helt enligt Alfreds önskemål. Tomten smög sig genast bort från Josef, Maria, Herodes, herdar och vise män för att bosätta sig i den pittoreska stugan. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Idag är det sista November. Peppen inför morgondagen är stor. Då får den första luckan öppnas! Vad barnen inte vet är att det är en sak till som ska öppnas imorgon. Jag hängde upp paketkalendern ikväll. Inte fullproppad med presenter, utan med inslaget julpynt, precis som förra året. En prydnad om dagen får vi ställa fram. 

(null)
(null)

Fåglarna knaprar mat utanför vårt frukostbord. Jag är uppfylld av tacksamhet över att idyllen återvänt till mitt liv. Vi suger i oss solenergin och längtar ut på äventyr igen. 

(null)
(null)
(null)
(null)

I lördags packade vi matsäck med baguetter och varm choklad (Dannes verk!), bylsade på oss varmt och åkte på utflykt. Utan att veta vart vi egentligen var på väg. 

(null) 
(null) 
(null)

Vi hamnade på närmsta berg. Ett mycket bra val! 

(null) 
(null) 
(null) 
(null)

Killarna är till och från sjuka i en seglivad förkylning med hosta och feber. En dag frisk, nästa krasslig, så ganska frisk igen. Dock inte Corona, Danne fick äntligen ett negativt provsvar idag. Svea och jag har klarat oss lindrigt undan tack och lov. 

(null)

Vi bröt därför vår veckolånga isolering under söndagen och lekte med bästa sjalgänget några timmar. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Idag jobbade jag som vanligt på kontoret igen och kände att även det var välgörande. Jag kom hem efter fem med bilen full av veckohandling och med förnyad energi. Vi bakade pepparkakor, städade undan i köket, lekte tävling och bjöd mormor och morfar på fika. Vuxna behöver åka iväg på jobb och sen komma hem till sin familj igen! 

(null)
(null)
(null)

Gissa vem som bakade flest? Och vem som åt mest? 

(null)
(null)
(null)
(null)

Och sen lyckan över att få bjuda bästa mormor och morfar på något man bakat nästan helt själv ❤️

(null)
(null)

Nu ska jag ladda upp inför en ny dag på jobbet. Godnatt!