Skåne-resan

"Den här sommaren ska vi inte resa". Det är tydligen så man ska säga för att hamna i Skåne! De två senaste gångerna när vi i god tid planerat och bestämt har vi nämligen inte kommit iväg. Nu slank Alfred och jag med på ett bananskal, eller närmare bestämt i brorsans vita BMW, såhär sista veckan på semestern. Himla bra halkning om jag får säga det själv 🍌 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Att det var Alfred och ingen annan som skulle glida med fanns det ingen tvekan om. Dels mår både han och jag bra av att få den här tiden tillsammans så som vi så ofta hade under hans första två år. Dessutom skulle Svea aldrig klara en så lång resa med bil! Lilla vildingen däremot, han skötte sig exemplariskt precis hela den låååånga vägen. Jocke och jag var mäkta imponerade över hans tålamod och godmodighet. 

(null)
(null)

Vi startade tidigt och stannade för frukost när vi passerar Sundsvall. Lunchen strax innan Stockholm kombinerades med ett raskt dopp i en sjö där Alfred var helt övertygad om att hajar simmade runt. Länge hann vi dock inte stanna. Nästa etapp var nämligen den otåligaste. Efter Stockholm väntade en väldigt viktig passagerare på Alfred. En gul och orange med pegs både fram och bak. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Stolta killen som sålt både en cykel och sin elmotorcykel swishar nu runt på coolaste bmx-en. Ett bra sätt att sträcka benen mellan varven när man åker bil i femton timmar. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Ja, resan tog tid, och när vi pausade i Gränna vid halv nio på kvällen undrade familjen om vi skulle vara hemma innan midnatt. Jag undrade om Alfred inte tänkte somna snart (det tänkte han inte). Jocke undrade om det gick att få tag på kaffe (det gick!). Sen körde vi sista biten till Helsingborg och slocknade i en skön säng i gästlägenheten. 

(null)
(null)
(null)

Vi åker såklart ner till Skåne för att träffa släkt och vänner, men också för att bara få vara tillsammans. De första två dagarna har därför varit helt oplanerade. Inga planerade tider, ingen vi måste träffa. Vi skulle cykla, äta gott och ha kul tillsammans första dagen i Skåne. Bara det! 

(null) (null) (null) (null) (null)

I Helsingborg hittade vi inga coola cykelbanor så vi bestämde oss för att åka till Malmö. Bara den resan blev ett äventyr för min lilla forsmo-bo som hunnit cykla över fler hinder på väg till tåget än han gör på en hel vecka hemma i Sollefteå. Åtminstone om inte stenar och rötter i skogen räknas. 

(null)
(null) (null)
(null) (null)
(null)

Tåg, rulltrapp, hiss, trappor och broar. Kyrktorn, övergivna bilar mitt ute på åkrarna och graffiti överallt. Ingen var proppfylld av intryck redan innan vi nådde skateparken. Bara magen var tom. 

(null)
(null)
(null)

Den närapå övermäktiga betongparken är nog därmed inte det som gav störst intryck denna innehållsrika dag. Inte ens efter varma mackor och festis. Alfred cyklade runt runt runt bland hinder och hopp men överallt fanns det killar och tjejer på skateboard med företräda och aldrig gick det riktigt att hålla tempo. Efter en stund letade vi nya äventyr. De var lätta att hitta. 

(null)
(null)

En interaktiv fotbollsvägg och en nyfunnen kompis till exempel. 

(null)
(null)
(null)

Och det där stora havet där Alfred hoppade från högsta bryggan bara för att upptaga att saltvatten smakar pyton! 

Den aktiva dagen fick avslutas i lugn och ro med spel, bok, dusch och bastu samt lite makaroner tillsammans med morbror Jocke. Trots att mycket hänt har det hela tiden handlat om Alfred och vi har inte behövt skynda oss en enda gång. Precis vad som behövs på en semester med femåring ❤️