Clownen Sara

Den här dagen, liksom alla andra ljuva sommardagar, har innehållit konster på studsmattan, cykelturer, promenader, fika, trädgård och lite fotboll. Ändå har den för mig bara handlat om en enda sak. CIRKUS på hembygdsgården. 
 
 
Redan imorse började jag samla ihop grejer och skriva lista. 10 barn var anmälda och jag hade en ganska bra struktur klar i huvudet. 
 
 
Innan lunch hann jag handla, lämna saker på hembygdsgården och förbereda upphängning av linan. Jag hann också leka med barn, dricka kaffe hos svärföräldrar och se på när Alfred slog volter på studsmattan. Det var 12 barn anmälda och gruppen började kännas komplett. 
 
 
 
Efter lunch tog Daniel bilen för att jobba och träna och jag var lite stressad. Skulle han hinna hem i tid så att jag kunde bygga scen och hämta Ellen? Barnen och jag gick vagnrunda, hoppade studsmatta, plockade bär och lekte med kompisar. Svärföräldrarna och mormor kom och hjälpte till i trädgården. När vi började laga pyttipannan var den 16 barn anmälda och jag meddelade att gruppen var full. 
 
 
Halv fyra - jag skyndar mig att borra och fästen och testa linan. Fyra - jag kör till stan och hämtar Ellen. Halv fem - Daniel hjälper till att tömma paviljongen på bord och få upp alla cirkussaker. Fem - barnen kommer, och kommer, och fortsätter strömma in. En bra bit över tjugo barn vill leka cirkus och självklart får alla vara med. 
 
 
Sen är det hopp och lek, kullerbyttor och snurrar, jonglering och ringar, cyklar och balansgång.
alltid lite kaos! Alltid kul ändå.
 
 
Jag försöker hålla koll på tiden. Försöker se till att finnas där för så många som möjligt. Försöker lära ut något nytt ibland men satsar mest på att uppmuntra barnens egen kreativitet och fantasi.
 
 
Klockan sex har vi ett genrep medan cafegästerna börjar fylla trädgården. Massor av glada fikasällskap som kommit för våfflor, tunnbröd, kakor och kaffe. En hel del som vill se sina barnbarn eller kompisar uppträda. 
 
 
Så blir det paus för barnen. Påfyllning av energi och målade ansikten. Ellen och jag har en snabb överläggning. Alla kan inte göra allt på showen, då tar det aldrig slut! Planen är klar, det kommer bli bra. 
 
 
Ja, det blir bra! Ganska spontant. Lite strul med musiken som var så välvald men som inte alls följer listans ordning. Jag springer mellan barnen och plattan och det funkar ändå. Vi får med lite av varje. Inget blir för långt. Jag tror alla fick visa något. Publiken applåderade. Ingen slog sig.
 
 
Nu pustar jag ut i vetskapen att det är ett år tills nästa gång!