Nu blir du fri

Idag har vi tagit farväl om Maj-Britt. Granntanten som fanns här när vi flyttade in. Som krattade löv i trädgården och blev bästis med Dante. Som Danne bytte lampor till och som var både levande och livsled på en och samma gång. Det var mysigt att ha henne i huset intill. Se lamporna tändas och släckas. Prata om väder och vind och höra henne berätta om gamla tider. 
 
 
Det var en lång och kall vinter och därefter en sommar då hon tynade bort. Medan min mage växte blev hon allt mindre i sina mjukiskläder. Vi tog med Alfred till hemmet dit hon flyttat och hon förundrades över hur små fötter han hade. Då hade hon inte många veckor kvar. 
 
 
Det var en fin cermoni i Eds mysiga kyrka med trätak och ljusgröna bänkrader. Därefter kaffe på församlingshemmet. Jag hade bundit en höstbukett av löv, bär och blommor från våran och hennes gård. En hälsning från Sandsmon. Lingon, nypon och rönnbärr. Rosor av lönnblad. Tänkte att det kunde passa. 
 
 
Alfred var duktig som vanligt. Pratade en del under cermonin. Grät litegrann och åt ett par gånger. Sedan charmade han alla under kaffet och fick hoppa runt lite bland famnarna. 
 
När vi kom hem sov han i över en timme, utmattad av alla intryck.