Bankat och bakat

Just nu är jag inne i den där sjukt frustrerande fasen när jag behöver nya uppslag, nya markägare, nya kontrakt och inte hittar en bra ingång. Fasen där man möts av många nej och en hel del ifrågasättanden. Hopp och besvikelse och en himla massa vilja. I decber och januari kändes det helt okej men nu i februari måste jag komma framåt och det, tillsammans kvällsjobb och Stockholmsresa samt kompensation för familjen, gjorde mig trött och stressad. Helgen var väldigt välbehövlig! 
 
 
Idag har barnen alltså haft en trött mamma här hemma. Imorse bråkade luftrören, som så ofta när jag är ur balans, men så snart Danne fixat morgonhandling oblint kunde jag smita ut och andas I nebulisatorn. Jag passade på att spola upp garn och därefter väva en bit. Det var skönt att få banka och trampa, banka och trampa och se hur varje sak jag gjorde gav resultat! Mycket dessutom för nu garn jag valt att hålla mönster och trampning neutralt en bit och då går det undan. 
 
 
Med aningens mer energi fick jag till både sovrunda och utomhuslek följt av en härlig gemensam middagslagning. Alfred snodde ihop en supergod broccoli-solrosfrö-morotsblandning (japp han gör allt själv med bara lite tips och nån stabil vuxenhand på kniven när hackningen känns farlig), Danne och jag samarbetade med rårakor och Svea ömsom hjälpte ömsom stjälpte från sjalen på min rygg. Det blev gott och alla var hungriga! 
 
 
Efter maten funderade jag på att dra med Alfred till stan men i slutändan orkade vi inte. Istället åkte Danne in för att hämta maten och träna lite. Alfred smet till mormor och jag satte Svea i badet och drog igång städning i badrum och angränsande hall. Tack och liv för badkaret! Städningen övergick sen i bakning och när Danne kom tillbaka med maten hade Alfred, Svea och jag svängt ihop 1. Risbollar, 2. Bröd-deg 3. En ugnsplåt med potatis och sötpotatis. Alfred var på sitt allra mest charmerande humör och tog hand om Svea så att mitt hjärta svällde över dessa underbara fina barn ❤️
 
 
Det blev en riktigt bra dag tillslut! Med städar hem, urgulliga ungar och nybakat bröd. Det är inte alltid man har så tur liksom! Efter nattning smög jag dessutom ut och vävde lite till. Totalt fick jag ihop hela 50cm på en dag, det är nog rekord för mig. Nu har jag passerat två meter av de 3,5-4m som ska till för en lagom långsjal. Plötsligt känns åtminstone det projektet överkomligt att få till. Jobbet kommer nog reda upp sig det också, det gör det som oftast tillslut.