Nyårslistan 2021

- Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?

Det här året har det lilla varit det stora. I år har jag åkt ankarlift ensam med två barn (trodde jag inte ens var möjligt!). Drejat egna tallrikar. Jag har badat i en fors med småbarn (så härligt pirrigt roligt). Tränat yin-yoga.

(null) (null)


 Dessutom har jag för första gången ringt ambulansen för egen räkning och det var inte lika pirrigt och roligt. Hoppas jag slipper göra det igen!  


  • Genomdrev du någon stor förändring?


Efter förra året trodde jag att enda förändringen 2021 skulle bli "mindre av allt". Och lite så har det varit. Nästan inga projekt. Nästan ingen blogg. Mindre vävning. Mindre fotografi. Mindre krav överlag. Ändå blev både barnens sovrum och trapprummet ordentligt uppsnyggat innan året var slut 🙌 Med hjälp av barnen dessutom. Det var på riktigt ett roligt och lustdrivet projekt. 

(null) (null)


•Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 


Förra året skrev jag "På närmare håll är många gravida så nästa år blir det baby-boom 🥰" Nu undrar jag vilka det egentligen var 😂 Kollegan Marie fick åtminstone barn i år, och grannarna också. Samt två av Daniels kompisar. Det räcker ju ganska så långt. 

Dessutom blev lillbrorsan på sätt och vis bonusförälder ❤️ Det är större än störst!


•Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? 

Jag minns som alltid bara datumen på högtiderna. Födelsedagar, påsk, midsommar och julafton. I år har de varit sådär extra minnesvärda på det sättet då är när man firar med nära familj och barn på 2-3 och 4-5 år ❤️

(null)


  • Dog någon som stod dig nära?


Ja, det här året försvann min fina vän Bernt 😭 Vi minns honom med glädje och pratar ofta om honom. Eftersom han var något så ovanligt som en brevvän i 80-årsåldern som vi bara träffat några gånger så gick vi inte på hans begravning. Istället tittar vi på bilderna från vårt härliga besök i hans stuga och jag är så glad att båda mina barn han träffa honom innan han gick bort ❤️

(null)    

  • Vilka länder besökte du? 

Förra året var Skåne och vännerna där en av sakerna jag saknade mest. I år blev det en spontan semester i "landet-Skåne" för mig och Alfred. Det är med råge den längsta resan vi gjort de närmaste åren. Vi får se om vi tar oss till Norge år 2022. 

  • Bästa köpet? 

Nästan allt jag köpt till mig själv i år har haft med andningen att göra. Bäst av allt är nog en sjal som min fina vän Lovisa vävt åt mig - till tröst, mys och pepp. Därutöver har jag köpt en klocka, ett halsband, två tröjor och en lampa som ska hjälpa mig må bra. Om 2020 var året då allt kraschade har jag under 2021 gjort allt i min makt för att komma på benen igen. 

(null)


  • Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att Joakim flyttade upp såklart! Men så många andra saker också. Skidåkning med barnen. Umgänget med våra syriska grannar. All sol och bad vi fått. Att få diagnosen svår astma efter många års kämpande med andningen. Den långa lugna semestern tillsammans med massvis av små utflykter. Tältningen med Anna, och den med Emma och Olov. Första mötet med Lovisa som fick det att pirra i magen flera veckor efter. Kontakten med Lena på fasciakliniken. 

(null)      (null) (null)


  • Saknar du något under år 2021 som du vill ha år 2022?


Förra året saknade jag energi, och det kanske jag skulle behövt mer av även detta år. Men mest av allt undrar jag var tiden tagit vägen. Hela hösten har bara rasat förbi utan att jag hunnit fånga den. Så jag skulle behöva mer tid. Tid med Daniel. Tid att väva. Tid att sjunga. Tid att tänka. Tid att jobba. Eller är det kanske struktur och prioritering jag behöver satsa på 2022?


  • Vad önskar du att du gjort mer?

Sovit tror jag… Och legat bredvid Daniel och bara gosat. Sen skulle jag gärna ha velat fortsätta dokumentera barnens uppväxt i bild och text, skapat tavlor, album och böcker. Men energin har inte riktigt funnits. Mest av allt är jag tacksam för att jag haft så mycket tid med barnen! De är viktigast av allt ❤️

(null)


  • Vad önskar du att du gjort mindre? 

Jag önskar kanske att jag hade lekt lite mindre när jag egentligen inte alls har lust, och bara litat på att det räcker att jag är i huset och gör saker som jag hellre vill. 

Haha, insåg att jag förra året skrev att: "Jag kommer vara en mamma som finns nära men som kommer leka mindre och göra mer "mamma-saker" år 2021. Det kanske jag har varit, men jag behöver nog fortsätta i samma riktning även framöver för att vi ska få de där allra härligaste stunderna tillsammans. 

(null)


  • Favoritprogram på TV? 

En bonde mitt i stan, diagnoskampen och Bäst när det gäller.


  • Bästa boken du läste i år?

I år har jag upptäckt en underbar serie på Storytel. Woodwalkers heter den och är egentligen för ungdomar, men jag har aldrig blivit vuxen nog för vuxenlitteratur 🤷‍♀️

Sen läser jag Djevulshogget i vanlig bok, av en av mina vävkontakter (från Norge). Det är kul på flera sätt 🙌 Tuva har vävt den här sjalen:

(null)


  • Största musikaliska upptäckten?

Ehm, här skrålas det Måneskin, Gul och Blå, Fucking raggarbil och annat som jag har svårt att kalla "upptäck" men ändå knappast kan ignorera. Men musik har vi åtminstone haft gott om! 

(null)    

  • Vad var din största framgång på jobbet 2020?


Trots flera stora kontrakt och nöjda kunder skulle jag ändå vilja påstå att det var när Pär Lärkeryd gläntade på dörren till "Alternativa Beståndsanpassade Skötselmetoder" och gav mig hopp om både forskning och ett annorlunda skogsbruk i framtiden ❤️


  • Största framgång på det privata planet? 

Det här är svårt. Jag har en känsla av att jag verkligen vuxit i år. Lärt mig nya saker om både kropp och psyke. Blivit bättre på att sätta gränser. Men jag är långt ifrån i mål och fortfarande är utmaningarna större än framgångarna så det återstår att se.

  • Största misstaget? 

Det där telefonsamtalet till ambulansen, som kom - pratade om panikångest - och åkte igen, det hade jag gärna varit utan. Så trött, ledsen och tillintetgjord jag kände mig då, och jag vet fortfarande inte vad som egentligen får mig att svimma under vissa perioder av anfall eller hur jag bäst hanterar situationen. 

(null)    

  • Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare än förra året tack och lov, men fortfarande ganska trött med många sjukdagar och mycket fokus på saker som behöver bli bättre. 

(null)    

  • Vad spenderade du mest pengar på? 

Barnen 🤷‍♀️🤪

(null)    

  • Något du önskade dig och fick? 

En lillebror i Forsmo 🙌🙌🙌 Vad mer kan man önska? 

(null)


Jo, en solig sommar och en vintrig vinter ville jag hemskt gärna ha förra årsskiftet och det fick jag med råge ❤️

(null)

  • Något du önskade dig och inte fick? 

Lugn och ro 🤪 


  • Vad gjorde du på din födelsedag 2021?

Det här året började i Sundsvall och nu slutar det på samma plats ❤️ Fast på en bättre plats i livet på alla plan. 

(null)      (null)

  • Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att Daniel skulle haft det bättre på jobbet så att jag inte skulle behöva bekymra mig så mycket om hur han ska orka med vardagen 


  • Vad fick dig att må bra 


Att bli hörd, trodd och respekterad. Att få känna att de problem jag har är verkliga och att jag kan få hjälp att läsa dem. Kramar från familj och vänner och soliga stunder tillsammans. 


  • Vem saknade du?

Framför allt Daniel i detta pussel där vi går om varandra för att ge barnen all tid de kan få. 

(null)


  • De bästa nya människorna du träffade?

Lovisa, fina Lovisa och hennes familj som jag tidigare bara pratat med på nätet med som var så underbara i verkligheten.

(null)    

  • Högsta önskan just nu

Att alla människor på hela gjorden minskar sitt avtryck här på jorden 😅😬


  • Vad tänker du göra annorlunda nästa år?


Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag tror att jag kommer försöka ha färre bollar i luften och satsa på att ha gott om energi till det jag verkligen vill göra. Nu är barnen dessutom så stora att det troligtvis blir massor med härligt pyssel, spel, träning och annat som vi alla tycker om att göra tillsammans. 


(null)