Nyårslistan 2020

Jag tycker det är så underbart att följa samma lista från år till år så även om bloggen varit ganska vilande år 2020 måste det såklart bli en lista! 

 • Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?

Förra året lärde jag mig väva, vad har jag egentligen gjort 2020? 

Men ja, jag har ju lagt ett golv! Renoverat ett kök. Testat en massa bygg-grejer för första gången.  

(null)

(null)

(null)

Sen har jag såklart utvecklats en massa inom vävningen också, en himla rolig och härlig hobby! De här tre sjalarna blev klara till mig själv i år, plus en röd som jag sålde. 

(null)
(null)
(null)

Vi har ju dessutom haft premiär på en himla massa saker. Förskola - cykling - skidor - gymnastik - simning utan puffar och säkert tusen andra små framgångar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 • Genomdrev du någon stor förändring?

Första känslan var; nej det här året har stått på paus. Tills jag läste förra årets kommentar och insåg att vi har 1. Renoverat ett kök, 2. Fusionerat på jobbet, 3. Tagit tag i astman och fixat ny läkare och kurator-kontakt. 

(null)    

 • Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Anna blev förälder långt bort från oss, och kusin Emma ❤️ På närmare håll är många gravida så nästa år blir det baby-boom 🥰

 • Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?  

Alltså datum är ju jobbiga. Jag har resan glömt vilken dag fusionen gick igenom, och när Corona egentligen kom till sverige, och vilken dag första gamlingen vaccinerades. Jag minns inte vilka dagar vi gjorde de härligaste utflykterna eller när köket egentligen blev klart. Men många fina, och lika många jobbiga, minnen kommer vi ha från detta märkliga år 2020. Här kommer bilder från stunder jag vill bevara för alltid ❤️ 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 • Dog någon som stod dig nära?

Nej, däremot flera hundra i länet, många tusen i sverige, en av mina tidigare läkare och flera kända personligheter i sviterna av Corona.

 • Vilka länder besökte du? 

Man fick inte ens åka till Skåne i år. Vi gjorde en alldeles underbar fjällresa längs vildmarksvägen och till och med det var på gränsen till vad som var okej. 

(null)      (null) (null) (null) (null) (null)


 • Bästa köpet? 

Ett fönster tror jag 😂 Det har gjort såååå mycket skillnad i köket! Ja hela köket är vårt absolut dyraste men samtidigt bästa köp. Sen måste jag också nämna min lilla AsthmaTuner som "kostade gratis" i världens bästa sverige. 

(null)      (null) (null) (null) (null) (null)

 • Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Besöken av Joakim skulle jag säga. Så himla mysiga. Även familjen, stunder med sjalvännerna och en fantastisk gemenskap med sjalmammor på distans. 

(null)      (null) (null)

(null)
(null)
(null)

(null)
(null)
(null)

 • Saknar du något under år 2020 som du vill ha år 2021?

Förra året skrev jag "mer tid med Daniel", då visste jag inte hur mycket tid vi skulle spendera tillsammans i familjen i år. Tyvärr trötta, oroliga och snuviga. I är skulle jag säga två saker: 

 1. Energi - vi har varit så himla trötta det här året, nästa år vill jag orka mer.
 2. Skåne - två gånger försökte vi åka söderut men misslyckades. Nu längtar jag efter vitsippor, släkt och vänner ❤️

Förra året önskade jag mig även en mer lyckad fjällresa och det fick vi verkligen i år 🤗


 • Vad önskar du att du gjort mer?

En del mig önskar mer relationer, kramar, möten. En annan del önskar att jag varit ännu bättre på att hålla mig hemma, hålla restriktionerna, isolera mig. Att jag kunnat säga att år 2020 gjorde vi ALLT för att hålla Corona borta. Det här året har fyllts av halvdana kompromisser och en känsla av kris. 

(null)

Sen hoppas jag på mer barn-gympa och badhus 2021! 

(null)

(null)

 • Vad önskar du att du gjort mindre? 

I år skulle jag vilja ha lagt mindre tid på oro, ångest, astma och sjukdom. Jag tror dock att jag behövde ta mig igenom det här för att vara bättre rustad nästa gång jag hamnar i försämring. 


 • (null)

  Favoritprogram på TV? 

Jag har tittat på Lego-masters, Våra barns hemliga liv och Född 2010. Jag blev även imponerad av dokumentären om Greta Tunberg. 


 • Bästa boken du läste i år?

Sakta men säkert tar jag mig igenom Helena Thaus bok Adrien ❤️


 • Största musikaliska upptäckten?

Här har jag två tävlande. 

 1. Hej Google - en värld av musik i köket
 2. Svea - bästa lilla grammofonen här hemma! 


 • (null)

  Vad var din största framgång på jobbet 2019?


Året började trögt men har sen varit en triumf. Jag har fått till flera stora och träffsäkra avtal som jag är riktigt stolt över och jag har bidragit ordentligt till att vi tog oss igenom tidernas svåraste höst och tidig vinter. Alla förutsättningar har varit SKIT! Fusion, krångel, sänkta priser, extrajobb med datorprogram, massor av astmaanfall på hösten, regn som aldrig slutar, en vinter som aldrig börjar. Ändå gjorde jag ett väldigt bra jobb det här året. 

(null)

 • Största framgång på det privata planet? 

Det är nog ändå att jag under hösten tog tag i att skaffa en kurator-kontakt och en ny Astmaläkare. Under alla dessa år har det känts som att anfallen har en psykisk del också, och jag har varit rädd för "antingen eller". Nu inser jag att svåra anfallsperioder tillslut kan leda till panikångest, att ångest och astma kan samverka. Sakta men säkert gräver vi oss in i vad jag är bra på, vad jag behöver träna på, hur jag kan minska pressen, lätta på kampen, ta rätt hjälp i rätt tid. Jag kommer ha vuxit när jag är klar med det här! 

(null)    

 • Största misstaget? 

Förra året misslyckades jag med en fjällresa och att avsluta amningen. Båda delar har vi lyckats med i år! Nu tycker jag vi kämpat på, gjort vårt bästa och efter förutsättningarna klarat det väldigt bra - tillsammans ❤️

(null)

 • Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

I år var jag ledsnare, tröttare, mer ångestfylld. Det här året har varit kämpigt men med väldigt fina minnen och ljuspunkter. 

(null)      (null)

 • Vad spenderade du mest pengar på? 

Köket - utan tvekan 

 • Något du önskade dig och fick? 

Mest av allt har jag fått många saker jag INTE önskat mig men ändå blivit glad för. Jag har fått fina kläder från jobbet, bra kontrakt, en solig vecka med brorsan och både telefon och ett fantastiskt objektiv av Joakim ❤️ Dessutom ett nytt kök! 


 • Något du önskade dig och inte fick? 

Sol i allmänhet och en kall snöig vinter. 

(null)


 • Vad gjorde du på din födelsedag 2020?

Jag måste erkänna att jag inte minns. I år ska vi på utflykt med Vickis efter flera månader utan att träffas. Det bör bli en dag att minnas. 


 • Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Så uppenbar fråga! Ett år utan Corona vore att föredra. Sen var det lite sorgligt att Kåge och Ami flyttade härifrån och att vi inte kunnat träffa dem sen i somras. Dessutom skulle det varit såååå mycket bättre om det inte regnade så himla mycket år 2020. 

(null)


 • Vad fick dig att må bra 

Omtänksamhet och samtal, från alla håll. Familjen, barnen, underbara vänner från när och fjärran samt fantastiska kollegor. Alla kramar, alla som lyssnat, alla som brytt sig om mig eller varandra. 

(null)      (null) • Vem saknade du?

Skåningarna saknade jag i år


 • De bästa nya människorna du träffade?

Nya människor? I år träffar man inte ens gamla 🤷‍♀️ Fast jag har lärt känna underbara nya kollegor ❤️ Nils- Ander, Ellen, Örjan, Mats, Nicole och Bobbo är bästa tillskottet i år! 

(null)    

 • Högsta önskan just nu

Att Corona ska försvinna och att mänskligheten ska vakna och gemensamt börja med restriktioner för klimatet istället. Nu är vi ju vana vid att begränsa oss liksom.


 • Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jag kommer vara en mamma som finns nära men som kommer leka mindre och göra mer "mamma-saker".