Det är högtiderna…

… som är trampstenarna på minnenas stig. Alla semestrar, jular, påskar och midsommar där det syns hur barnen växer medan vi återupplever samma sak igen och igen. Trygghet. Gemenskap. Kultur. Att kunna gå tillbaka i tiden och minnas andra vårar, när vi också letade ägg och klädde ut oss, visst måste det vara ett sätt att inte gå vilse i livet? 

(null)

Så vad innebär påsk för familjen Amsby år 2024? Jo då klär barnen ut sig på förskolan/skolan och roar sig med att måla ägg, ha påsk-tävlingar och få besök av påskharen under dagen. 

(null)

Sen kommer trötta barn hem och blir ivriga igen när de inser att de ska få knacka dörr. Lite mindre ivriga när de måste måla teckningar först. Ändå lite nöjda när mamman också hjälper till att pyssla. 

(null)

Så samlas kompisgänget för gemensam äggjakt och föräldrarna, som passar på att ta en promenad, stönar över hur fort de väl tilltagna korgarna fylls samtidigt som högen med kort krymper. 

(null)

Men vi minns andra påskar. Säger att "det är ju ändå påsk en gång om åren" och låter de nya minnena ta form. 

(null)

Påsk är kanske årets mest kravlösa högtid, som inte kräver mer än lite färgglada fjädrar, ägg och så godis såklart. 

(null)

Det har funnits påskar med uppstyrda påskkort och vissa som inte ens kommit med på bild, påskar med videkissar, soliga påskar och trötta påskar, men egentligen kräver de aldrig mer än att vi klär ut oss en stund och har lite roligt tillsammans. Den nivån gillar jag! 

(null)

Höjdpunkten är såklart när vi samlas hela kvarteret i skogen och letar ägg tillsammans! Det har vi också hunnit göra några gånger vid det här laget 😍
(null)
(null)
(null)

Nu tackar vi för denna omgång av ledighet, god mat (Danne har fixat både kyckling och lamm 😍), fika (tack mamma och pappa för det) och sällskap (till alla i kvarteret) och för en hel assa tid till bokläsning och pyssel ❤️ Två lugna dagar har vi kvar innan vardagen drar igång för oss vuxna (och barnen fortsätter med påsklov på hemmaplan). 

(null)