Familjekalas för en stor-kille

När familjen ändå var samlad under midsommarhelgen passade det bra med ett Alfred-kalas. På midsommarkvällen smög jag därför ut (medan faster läste saga) för att slå in våra presenter. Hoppas hoppas hoppas att han gillar dem! 

(null)

Lördag morgon sov pappan länge. Under tiden hann barnen och jag äta frukost, ta ett helvarvet med Dante där jag sprang med Sveas cykel i ett rep bakom ryggen 😃 samt börja duka för kalas. Alfred plockade finaste buketten någonsin medan Svea dukade bord och jag lagade rabarberpaj. Faster kom och hjälpte till att blåsa ballonger och snart fanns även pappan där för att få allt på plats. 

(null)

Paketbordet var alldeles oemotståndligt spännande! Särskilt (tyckte Svea) eftersom allt med rosa rosett var till lillasyster. 

(null)

Så kom alla på plats. Mormor, morfar, Mimmi, faster, mamma, pappa, lillasyster och så huvudpersonen. 

(null)

Sång, fika och presenter. Så där lagom på förmiddagen. Det är allt som behövs av ett familje-kalas. Presenterna fick dessutom en massa tummar upp! 

(null)

Alfred fick:

- Badskor, fotbollsskor , Lego, pingisnät och stor vattenpistol, kläder och ninjadräkt, såpbubblor, sommarleksaker och säkert mer som jag missat i mängden. 

(null)
(null)

Svea fick också kläder, såpbubblor, smycken, en fin liten ask, en simring och en underbar tyllkjol ❤️ (och kanske lite till).

(null)

En timme efter kalasets början var allt redan bortfilat och ompackat. Vi var på väg på bad-utflykt. För äventyr är faktiskt viktigare än kalas! Vi hade bestämt oss för att testa spegeldammarna där vi faktiskt aldrig varit. 

(null)

Vattnet var kallt. Solen var varm. Svea somnade i bilen på vägen dit. Den spegelblanka dammen skiljdes från fors och klippor av ett häftigt fundament. Kanske det bästa på hela platsen? 

(null)

Efter lite bad, fika och lite mera bad klättrade vi på klipporna en stund, men barnen var inte riktigt på humör för äventyr. 

(null)
(null)
(null)

Vi badade lite till i dammen istället. Fikade lite mer. Tog den vägen om Näsåker för att få en glass i magen innan vi landade hemma igen. Hos poolen. Den glidiga airtracken. Kompisarna. Alla nya leksaker. Legot som måste byggas. Osv. Bästa stället alltså! 

(null)
(null)

Efter en liten stund av lugn och ro väntade faktiskt lite mer kalas och paket. Jocke med familj kom förbi emellan middag och barnprogram ❤️ Presenten var toppen tyckte Alfred, en skateboard med tillbehör. Leken var minst lika bra tyckte Svea och jag 😍 Svea Alicia övade flickas och bakåtvolter. Alfred visade tjejerna hur man glider som ett proffs ner i poolen. Svea och Lova smet till lekstugan med en himla massa "bebisar". Så gick även den dagen ända in i kaklet och den här kvällen däckade båda barn vid nattning. 

(null)
(null)
(null)