Nyår 2022 och den ständiga listan

Årets sista dag är här. Vi har firat den hemma, med familjen, med de som betyder mest ❤️🙏 Det har varit en perfekt avslutning på ett väldigt fint, om än bitvis utmanande, år. 

Pappa och jag började med att bygga vägg. Det ska jag skriva mer om i ett helt annat inlägg! Fram till halv elva byggde jag, och sen var det ledighet på riktigt. 

Vi fick ett meddelande från Jennifer. "Kom och grilla med oss vid vindskyddet". Vår lunch var visserligen uppäten men vi skyndade dit ändå. Till de människor som kanske betytt mest detta år. Grannarna som blivit våra närmsta vänner ❤️ 

(null)

Snöleken följdes av hemma-lek innan vi förberedde oss för festmiddag. Men vilken fest vi fick till sen! Fina kläder - ljuvlig mat- och jag njuter av att inte begränsa kosten dessa lediga helgdagar. 

(null)

Efter maten blev det skattjakt, i huset och vidare i skogen. 

(null)

Och så tillslut glass-tåg med mormor och morfar, innan festen var slut och vi kämpade oss uppe till klockan 22 innan barnen fick slockna i sina sängar. 

(null)

Men nu ska jag äta kammusslor med Danne och ni ska få läsa min nyårs-lista, om ni vill, den är ju mest kul för mig själv såklart. 

———————————————————————————-

- Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut? 

I år är det svårt att komma på något helt nytt, men flugit drönare har jag gjort. Det var nog första gången. Jo, och så har jag tagit sprutor på mig själv, en massa gånger vid det här laget. Och byggt en vägg och satt in ett fönster. Det var ju en hel del trots allt!  

(null)
  
  • Genomdrev du någon stor förändring?

 Jag skulle vilja säga ja. Jag har gjort en massa lite tråkiga förändringar som handlar om att ta hälsan på allvar. Låtit andra traktplanera åt mig. Gått mindre i skogen. Sagt nej till en massa saker. Tagit sprutor. Förändrat kosten. Men största förändringen av alla var kanske att Dante flyttade. Till min underbara moster där han har det alldeles strålande! Men ändå en stor förändring såklart. 

  (null)

•Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

 Min kusin har fått sitt andra barn inåt, annars är det nog ingen nära vän som fått barn. 

  (null)

•Vilket datum från år 2022 kommer du alltid att minnas? 

Min födelsedag, 1 januari, som började med att Alfred spydde och fortsatte med corona. Men jag kommer minnas en massa fina datum-lösa dagar också. Från Järvsö, tältnatten med grannarna, Åre andra minnesvärda stunder. 

(null)


  • Dog någon som stod dig nära?

Ett par av mina markägare har dött i år. Det är ju ingen närstående men ändå en märklig känsla när man suttit och pratat med någon som ett par veckor senare inte finns längre. 

Jag har dessutom flera bekanta som tampats/tampas med cancer vilket gjort att döden känts nära i år. 

  • Vilka länder besökte du? 

Förra året skrev jag;" Vi får se om vi tar oss till Norge år 2022." Det gjorde vi inte. Vi tog oss till Skåne, Järvsö och Åre. Bra nog tycker jag! Jag fick dessutom både en fjällresa och en Norrlands-turné i jobbet. Men nu säger jag igen, får se om vi tar oss till Norge år 2023. Jag och Daniel skulle vilja åka dit bara vi två. En liten semester utan barn  ❤️

  (null)


  • Bästa köpet? 

Första saken jag tänker på; c-vitaminpulver 😂 Alltså en väldigt liten sak men jag har älskat att dricka det i år. 

Andra saken; Mina nya glasögon 🤓 Jag har gått från att bara ha linser till att ha glasögon hela tiden. Älskar dem! 

En sak till - mina munskydd som hjälper mot allt från pollen till kyla till dofter, damm och baciller ❤️

  (null)


  • Gjorde någonting dig riktigt glad?

 Massvis med saker! Mest små saker. Att barnen ritade så mycket och att vi kunde pyssla tillsammans. Att se Svea dansa och Alfred cykla, klättra och åka skridskor. Att Emma och jag cyklade ner från Hallstaberget. Att jag har tränat gymnastik. Att Svea också är en gymnast. Att vi tältade två gånger. Våra resor och utflykter.  

(null)


Dessutom blev jag VÄLDIGT glad när jag fick vara med i projektet om alternativa avverkningsformer. Det har gjort mig glad många gånger om under året.  


  • Saknar du något under år 2022 som du vill ha år 2023? 

Jag har saknat lite jobb-pepp, utom ABS-projektet. Det har känts svårt att jobba som jag vill. Jag hoppas det kommer flyta på bättre 2023. 

(null)

  • Vad önskar du att du gjort mer? 

Tränat, önskar jag så här i efterhand, även om jag nog behövt vilan jag tagit. Men jag märker tydligt hur otroligt glad jag blir av pulsökning och rörelse och hur lätt det är att bli deppig när allt bara är lugnt och vilsamt. 

  (null)


  • Vad önskar du att du gjort mindre? 

Grubblat och låtit tankarna kretsa kring andning.  

  • Favoritprogram på TV? 

Mitt galna hem, Legomasters och Expeditionen. 

 

  • Bästa boken du läste i år?

Förra året började jag på Djevelshogget av Tuva Tovslid och den, samt nästa bok av Tuva, var årets upplevelse 😍 Dessutom har jag läst två nya böcker av Philip Pullman som varit riktigt bra. Eller, jag har läst en massa bra böcker i år faktiskt. 

 

Breath

Löpa varg

Aprilhäxan

 

  • Största musikaliska upptäckten?

 Jag kommer inte på en enda i år 🤷‍♀️

 

  • Vad var din största framgång på jobbet 2022?

 Det måste helt klart vara ABS-projektet som både varit roligt och framgångsrikt. Jag har lärt mig massor, lärt ut massor, fått rita, skriva och föreläsa. 

  (null)


  • Största framgång på det privata planet? 

 Att upptäcka att det finns något som heter mastcellsaktivering som skulle kunna förklara en hel del av problemen jag haft, och att därefter få en annan syn på vad jag kan utsätta min kropp för. Det tror jag är årets största privata framgång och förändring! 

 

  • Största misstaget? 

 Att åka med till Ulvön trots att magkänslan sa nej och jag redan kände mig trött och lite krasslig. Det slutade tillslut på intensiven. 

  (null)


  • Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Tja, det har varit ett bra år. Jag har varit glad, ledsen, trött, arg, stolt osv. Men ett bra år ändå. 


  • Vad spenderade du mest pengar på? 

Jag köpte en bil 🚙  Det var nog den enskilt dyraste utgiften men en himla bra investering 🙏

  • Något du önskade dig och fick? 

Tid hemma med familjen! Visserligen på grund av en himla massa vabb och sjukdagar, men också på grund av vald lång semester och uttagna föräldradagar ❤️

(null)
 
  • Något du önskade dig och inte fick? 

Vara frisk? 

  • Vad gjorde du på din födelsedag 2022?

Vaknade av barn som kräktes i lånad säng i Sundsvall. Körde bil med krökande barn. Grät över pommes-frites jag inte alls ville äta till födelsedagsluch. Fixade melontårta hemma bara för att faktiskt få lov att fylla år. Inte den bästa födelsedagen jag haft helt enkelt! När jag förra året skrev så här, då visste jag inte vad som väntade nästa dag: 

"Det här året började i Sundsvall och nu slutar det på samma plats ❤️ Fast på en bättre plats i livet på alla plan."

 Snälla snälla låt morgondagen bli lugn, mysig, trevlig och min alldeles egen dag utan baciller och problem 🙏

  • Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Färre astmaanfall, mindre frånvaro från jobbet, bara det tror jag. 

  • Vad fick dig att må bra? 

Att känna mig stark, att röra mig och träna. Men också att ligga och läsa bok, sitta och rita, spela, pyssla och ha lugna stunder hemma. 

  (null)


  • Vem saknade du?

Jag saknade Åke på jobbet efter att han gick i pension i maj. 

  (null)

  • De bästa nya människorna du träffade?

 Precis som förra året är det sjalmänniskor som gjort störst intryck. Denna gång Maria med Lovis och Svala som kom upp och bodde med oss i somras ❤️

(null)

  • Högsta önskan just nu

 Oj, det kändes svårt! I dessa tider med krig i världen, dyra elräkningar och klimatkris och i en vardag med astma, baciller och renoveringstankar. Att familjen får vara frisk (någorlunda) och trygg måste det vara. 

(null)

 

  • Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

 Det känns som om 2023 kommer innebära en hel del förändringar. Jag tror jag kommer väva sista bärsjalarna 2023, och kanske kommer även arbetet att förändras. Jag hoppas att jag har råd med en elcykel och kan cykla till jobb på sommaren. Framför allt kommer jag äta annorlunda än merparten av 2022 och tänka på vad jag fyller min hink med och när den måste tömmas på histamin.  

Sen är det nog så att den största förändringen 2023 kommer dessa två stå för. Två barn som då fyller fem och sju. En som börjar första klass 🥹 Två barn som redan är självgående i så mycket och som hjälper till mer och mer, kräver mindre och mindre ❤️ Det ska bli spännande att se vad nästa år har att erbjuda! 

(null)