Eller eller eller

Godkväll! Nu ska jag försöka sammanfatta det myller som pågår här hemma! Jag tror att jag måste ta det i punktform. 

1. Våren är här nu för vi har sett tussilago! Idag blåste det ljumma vindar. Vi kämpar med att smälta isen i studsmattegropen. Det är cyklar överallt. Vår ☀️ som vi längtat! 
(null) (null)

2. Mina luftrör är dåliga och kroppen känns i olag. Trött, ont i huvudet. Inget ovanligt när astman slår till. Inget konstigt med försämring när våren kommit och huset är fullt av byggdamm. Men är det allt? Kan jag veta det? Andningsbesvär, trötthet och huvudvärk är ju förknippat med Corona också. Eländiga Corona som tagit över hela världen! Så ska vi isolera oss nu eller? Eller eller eller? 

(null)

3. Barnen är också trötta. De har känts friska och är varken hostiga eller febriga men idag var Alfred ovanligt gnällig och tjurig. Inget konstigt när hela hemmet är upp och ner och vi mer eller mindre bor i svärföräldrarnas hus, inte sant? Så somnade Svea som vanligt i vagnen och sov FYRA TIMMAR 😱 Alfred hängde trött i sjalen på min rygg medan lunchen lagades. Skönt! Efter lite lek slocknade plötsligt han också i soffan och var omöjlig att väcka 😨 riktigt läskigt. Ingen feber på någon av dem och båda piggnade till efter sömn och mat. Är de friska eller sjuka? Ska de vara isolerade eller? Eller eller eller??? 

(null)     
(null)     
(null)

Faktum är atr vi alla varit trötta hela helgen. Hängt i sjal och tagit det lugnt. Haft det ganska skönt. Somnat på fel tider både dag och kväll. Hängt tillsammans medan pappan jobbar. När drar man gränsen för vad som är friskt och vad som är sjukt? 

(null)     
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi har å ena sidan varit hemma, å andra sidan knappast varit isolerade bland alla barn i hela grannskapet. Istället glatt oss åt att barnen har så underbara vänner som alla tar hand om varandra ❤️ Mormor och morfar har vi också gosar med när tillfälle givits. Ångesten över om vi har något i kroppen nu. Över att vi kanske smittat utan att veta. Över att isolera oförstående barn. Hoppas så mycket att det här drar över och försvinner relativt snabbt och obemärkt! Att trötthet är trötthet och astma är astma.

(null)     
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

4. Renovering pågår. Vi river, städar, eldar, bär. Allt är stök. Idag städade jag skitigt hus trots atr bygget börjar nu. Jag NU. Imorgon kommer snickaren. Vi behöver vara friska! Nu börjar ju allt. Nu ska folk komma och gå hemma. Nu ska vi fixa och dona. Nu behöver vi ett helt hem och ett bra kök. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Mitt i allt detta gytter av tankar och känslor dansar en ljuvlig liten flicka. En som trallar och sjunger mest hela tiden. Som nästan alltid är på gott humör. Som får oss att skratta varje dag. När hon skakade rumpan och retades med pappa tillsammans med storebror till exempel:
"Bassekoven bassekoven jumpa jumpa" ja gissa själv vad det behöver! 

(null)

Hennes ordförråd är stort och innehåller sådant som mamman klarat sig utan. Som "läääävla" och "faaaan". Några supergulliga småbarnsord, som "lelle" för välling och "lola" för Viola. Hela meningar allt som oftast, sagda sakta och tydligt. "Pappa gå hem hämta affed kooor" eller liknande. Ja, Svea lär sig snabbt som attan och helt på egen hand. Hon klär själv på sig både strumpor, skor, byxor, blöja, tröja, vantar och mössa. Hon sopar och bär så fint och ordentligt när vi bygger. Hon dansar och gymnastiserar med Alfred och springer samt hoppar riktigt bra. Det är häftigt att följa! 

(null)

Svea är en riktig lek-flicka som självmant pysslar med vad än hon hittar. Gärna en docka! Hon kan ta en bok och själv sitta och bläddra, eller måla koncentrerat, eller hänga strumpor med mamma. Vi är inte bortskämda med att slippa underhålla, men det är himla skönt ❤️

(null)

Ja Svea är vår lilla solstråle just nu och den behöver vi! Lite till, sen är livet förhoppningsvis i ordning igen. 

(null)