Dopdagen

Nu är Svea döpt. Resten av livet kommer "gud att hålla henne i handen och bära henne när det blir tungt" som prästen så fint beskrev det. Jag är inte så väldigt kyrklig men har ändå någon slags grundtro på gud.  Resten av familjen är helt okristna. Barnen får framöver välja att tro som de vill när de blir äldre. Ändå tycker jag att det känns bra att de blir döpta till kristendom från början. Jag vill att de ska känna till de bibliska berättelserna och grunderna i den svenska kyrkan. Det är fint att få ha en tro, en trygghet, en relation till våra vackra kyrkor och de fina traditionerna. Både Sveas och Alfreds dop speglar så fint vad allt handlar om. Gemenskap. Trygghet. Värme. Musik. Ljus. Att ta hand om varandra. Oavsett vad man tror vet jag att Svea var omgiven av änglar idag. Minst 22 stycken! 

(null)

Hon hade såklart den vackra doputstyrseln som mamma stickade till Alfred. De ska gå i arv! Vi får väl se vem som får ha dem nästa gång 🤗

(null)
(null)

Döpte gjorde duktiga Charlotte Odelberg, precis som på Alfreds dop. Jag tycker att hon är en fantastiskt duktig präst och dessutom en trevlig person så det har jag särskilt bett om. Sen ställde folk upp och gjorde ceremonin personlig. Maja läste evangeliet så himla fint! Modiga och duktiga tjej ❤️

(null)

Bästa körvännerna sjöng "Störst av dem är kärlek" med mig, trestämmigt för lilltjejen. Det finns att lyssna på instagram. 
(null)

Alfred hällde upp dopvatten och tände ljuset. Han sjöng dessutom en kortis i micken. 

(null)
(null)

Sen sjöng jag solo för lilltjejen (finns också på instagram). Hade hittat en jättefin låt som hette lyckeliten och med något korrigerad text passade sen jättefint till Svea. 

(null)

Daniel och Vickan (som blir gudmor) tog hand om Svea.
(null)

Sen fick vi hjälp med att fota, filma, passa Alfred och allt möjligt annat. Först och främst är jag bara så varm om hjärtat för att alla kom och fanns med när Svea fick sitt namn! 

(null)
(null)
(null)

Efteråt blev det soppa och korv på hembygdsgården. Varför bryta ett fungerande koncept liksom? Den hör gången var det inte jultema med pepparkaksformar och varm choklad som på Alfreds dop. Istället hade jag köpt varsin rolig burk-kopp och gjort bordsplacering med memory-brickor. 

(null)
(null)
(null)

Fast något ska ju alltid krångla. Förra gången hade vi inget vatten. Nu funkade inte spisen. Medan vi väntade på att morfar skulle hämta en extra-platta öppnade vi paket. Både Svea och hennes duktiga storebror fick fina saker. 

(null)
(null)
(null)

När maten väl kunde värmas blev det uppskattat med mormors goda gulasch, bröd, korv till de som önskade och saftbål i roliga glasen.

(null)
(null)

Fast middagar är ju inte jättekul om man är liten med spring i benen. Barnen var fantastiska på att roa både Alfred och varandra men jag hade förberett lite sysselsättning också. En tipsrunda med en skatt som avslutning. Genom några kluriga frågor på Astrid Lindgren tema fick de fram både en tresiffrig kod och vägvisning till en låst skattkista. 

(null)
(null)
(null)

Spännande, vad kan det vara? 

(null)
(null)
(null)
(null)

Jag skippade efterrätter och hade istället fixat lite salta pinnar, torkad frukt och roligt godis till barnen. Tror alla var nöjda med den ordningen! Tårta och kakor är faktiskt inte så nödvändigt. 

(null)
(null)

Blinkande godisnappar var poppis hos både Svea och de äldre barnen. Fast sen blev Alfred trött. Nu är det dags att åka hem deklarerade han högt, gullungen. Gick runt till alla och berättade att nu är det slut. Bra att någon får saker och ting att hända 😜 Båda barnen var rejält trötta och kag tror alla var nöjda med att runda av. 

(null)
(null)
(null)

I bilen på väg hem tänkte jag att vi aldrig skulle kunna hålla Alfred vaken till sju. Men väl hemma kom han igång och lekte. Svea verkade vara glad att va ensam med brorsan igen och skulle kramas med honom hela tiden i soffan. 
Sen tittade hon nöjt på när han lekte och gungade. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Nu sover de båda och vi kollar på spåret med en massa överblivet snacks. Nu behöver vi inte laga mat på ett tag! Ett himla lyckat dop blev det på alla sätt. Tack alla, jag älskar er ❤️🎶😘