Tji fick jag

Bloggar, Facebook och instagram - det är väl utvalda glimtar av helt vanliga liv. Små små fönster där man kan smygkika eller hälsa på som snabbast i andra människors liv. Kanske ser man mest det där varms skenet från brasan och de tända ljusen, en mysig måltid och skrattande barn som leker? Medan föräldrarna grälar i rummet intill, det där på baksidan som ingen ser? Idag tror de flesta numera försöker ge en mer varierad bild av sin vardag, åtminstone i bloggar där det ändå finns utrymme för utsvävningar. Visst kan bilderna vara vackra och tillrättalagda men jag hoppas åtminstone kunna visa alla delar av vårt liv, inte minst för min egen skull, för att kunna läsa tillbaka och minnas alla delar. Idag gjorde jag dock en tabbe på insta som jag skrattade bittert åt. Det var under nattningspromenaden efter lunch. Jag har fått sån himla snits på den. Samma rutin varje dag - vagn, räv, tutte, mjölk och bädda mysigt. Ibland Svea på magen och Dante bredvid. Gå på stenarna så att vagnen vibrerar. Efter kröken sover Alfred oftast, inom 10minuter. Även idag tystnade han snabbt efter att ha hummat sin sovsång. Jag tog upp telefonen och filmade skogen, svea, mig själv och så en glimt in i vagnen. Såg på skärmen att han inte riktigt somnat, han hade händerna för ansiktet. Jag vände vagnen från solen och gick vidare. Postade ett idylliskt inlägg på insta om sovande barn och vilande föräldrar (han somnar ju strax ändå så det är nästan sant). En stund senare hörde jag "vill inte sova". Å nej! Sen kom en granne och pratade. Därefter var det kört. Gick hem med en vaken pojke och en klump i magen. Så kan det också gå! 

(null)
(null)

Annars flyter vardagen på. Ibland är vi trötta, ibland piggare. Vi pysslar med lite av varje hör hemma men bloggen har inte blivit uppdaterad på ett tag inser jag. Lillflickan har hunnit bli 52,7 cm lång och 3,88kg tung, stark i nacken och allt stadigare. Allt bärande har skavt av håret från pannan snart har vi en liten professor i huset igen.   

(null)

En professor med klänning den här gången 😜

(null)

Vi har kommit in i någon slags lunk de senaste dagarna. Sover till nästan halv sju. Myser i amning i sängen. Lite mer gos framför barnprogram i soffan och Alfreds fotölj innan vi är redo för frukost. 

(null)

På förmiddagen försöker vi vara utomhus så mycket som möjligt. Idag smet jag iväg på egentid deluxe redan halv nio! Då hade jag visserligen bjudit på liiiite extrasovning och lyckats amma två, pumpa bröstmjölk, fixa frukost, tända elden, koka kaffe och borsta tänder. Därefter åkte jag på massage i en hel timme! En timme av fria tankar, plinkande musik och skön avslappning, plus tid i bilen t-o-r. Under tiden var Danne  ute med båda barnen i flera timmar. 

(null)
(null)

Matlagningen hjälper Alfred oftast till med på ett eller annat sätt. Han rör i grytor, skalar morötter, pysslar vid vattenkranen och lägger sallad i skål. Fast det är ju tröttsamt att hjälpa till och om inte lillasyster sitter ivägen kan han få hänga i sjalen som "förr-i-tiden". Tur ändå att vi än så länge är två vuxna som kan hjälpas åt! 

(null)

Svea fortsätter att sova sig igenom stora delar av dagarna, även om hon har mycket längre vakenstunder än tidigare. Vi flyttar henne från bord till soffa till sjal/sele till vagn, beroende på vad som passar oss och henne för tillfället. 

(null) 
(null)

Efter maten är det dags för sövning och oftast får vi ett par timmars lugn och ro. Fast inte idag då... istället la jag mig med Alfred i sovrummet och vilade i nästan en timme. På så sätt tog vi oss igenom dagen ändå. Dessutom fick han sitta i sjalen på eftermiddagen medan jag kunde prata relativt ostört med Rebecka. Mysigt och välbehövligt kände jag! 

(null)

Eftermiddagarna är nog mest varierade. Då är det skönt att träffa folk, åtminstone svärföräldrar eller mina föräldrar. Idag kom Dannes morbror med fru på kortvisit och beundrade hys, gård och barn. Dessutom roade vi oss med en hinderbana som Danne hittat på. 

(null) 
(null)

Svea och jag agerade publik sittande på en pilatesboll.

(null) 
(null)

Nöjet varade inte så länge. Tröttheten tog ut sin rätt för lille herr virvelvind som inte orkade med motgångar när kvällen närmade sig. 

(null)
(null)

Moooorfaaaar ropade han och sprang in för att tröstas av favoriten. 

(null)

Vid sjutiden fixar vi kvällsfika i kök eller vardagsrum. Varvar ner en stund. Borstar tänder. Halv åtta lägger jag mig med Alfred och läser bok. Vid åtta sover han oftast och en stund senare smyger jag ner. Svea får äta och gosa, ofta i sjalen om kvällsoron slår till. Daniel och jag kan prata ostört en stund. Senast tio vill jag sova. 

(null)

Så kan en dag i värt liv alltså se ut. Högt och lågt. Mys och trötthet. Helt vanligt familjeliv alltså!