Hej hej vi klarar oss nog

Vi hade tur. Jag inser det! Jag kräktes halva natten. Morgonen efter var det Alfreds tur. Idag har vi bara varit allmänt matta. Det kunde ha varit värre! 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår var det faktiskt nästan mysigt mellan varven. När man är sjuk gäller inga regler. Då är allt upp-och-ner. Vi tittade på teven nästan hela dagen. Försökte truga i Alfred glass och godis och coca-cola. Själv bad han istället om vanligt vatten. Det var bara Danne som åt mat och glass med maränger och chokladsås. Jag drack buljong för att försöka hålla uppe vätskenivån. Barnen hängde vid brösten. Svea somnade på Danne vid åtta och bara sov och sov och sov nästan hela dagen. Vi slumrade också till och från. Mysigt mellan varven alltså! 

(null)
(null)

Sen är barn så märkliga att så fort de mår liiiiiite bättre är de i full gång igen. Redan på eftermiddagen slog Alfred kullerbyttor i sängen och lekte med hängig mamma på golvet efter att han petat i sig lite bacon och salta pinnar. Idag la han i nästa växel. Han sprang genom skogen på hundpromenaden. Jag skuttar mamma. Han klättrade träd och klättrade på möbler. Han ville leka och prata och gunga och allt möjligt. Vuxna är också rätt märkliga. De mår nästan sämre när de mår bättre. Både jag och Danne var matta och lite snurriga. Jag efter att ha varit sjuk. Han troligtvis i kroppens försök att hålla sig frisk. Dumt att man alltid måste vara trött samtidigt! Mamma mamma mamma lek mamma du är glad mamma mamma mamma ät sylt och bli glad mamma du är glad nu mamma om du leker blir du glad mamma mamma mamma. Jag funderade ett tag på att rymma hemifrån men insåg att jag inte orkade.

(null)
(null)

I sakta mak lyckades vi istället städa huset och få upp lite julsaker. Öppna kalender på morgonen. Klä oss juligt. Lyssna på julmusik. Äta lite glass och mer salta pinnar. Få till någon slags känsla av mys och julstämning mitt i trötthet och smältväder. 

(null)
(null)
(null)

Just det - ett dråpslag blev det där också. Jag hade tydligen lagt våra ljusstakar i Maj-Britts förrän, dvs huset mina föräldrar köpt. Det förrådet hade mamma rensat ut och våra ljusstakar var lämnade på Erikshjälpen. Ganska ledsamt faktiskt! Vi fick en ny stake och stjärna, och nu är det bara att börja samla igen. Så kan det gå! 

(null)

Dagen avslutades med julkalendern. Nu är december invigt! 

(null)
(null)
(null)

Imorgon skulle jag egentligen ha sjungit i kyrkan men det blir inget med det. Vi hoppas ändå på en piggare familj. Nu är vi ju faktiskt friska!