Så var bf förbi

Klockan är 00:05 den 23/8 2018. Det betyder att lillasysters beräknade födelsedatum nu kommit och gått, utan antydan till att hon vill komma. Jag somnade vid läggning igen såklart och sitter nu och äter nattmacka - lika gravid som tidigare och utan antydan till att det närmar sig. 

(null)

Men det gör inte så mycket. Jag är glad att den här dagen fick passera. Då hann jag bland annat: 

- Klippa Dante hos bästa Maria Rolén
- Hämta ut paket med fina me&I-kläder (fast Alfreds tröja saknades tyvärr 🤔)
- Träffa min barnmorska igen! 

Det sista var såklart viktigaste, övriga punkter skulle löst sig ändå. Nickan har jag inte hunnit prata med sedan vecka 35. I vecka 37 hade hon semester = vikarie och i vecka 39 var hon sjuk så träffen uteblev. Nu kunde vi i lugn och ro gå igenom förlossningsmeddelandet jag och vikarien knåpade ihop och få en status på graviditeten inför förlossning. 

(null)

Alla värden såg bra ut igen, även om varken jag eller magen växer längre (det ser tydligen bara så ut). 

- Blodtryck 129/79
- Socker 4,6
- Järn 124
- Vikt 59
- Magmått 29
- Hjärtljud 140

(null)

Bebisen ligger helt rörlig, alltså inte ens ruckbar, och ganska högt upp, men iaf med huvudet neråt. Det behöver inte betyda att det är långt ner. Alfred var euckbar eller t.om rörlig vid förlossning så lillasyster kommer troligtvis inte bli fixerad. Jag känner henne både böka neråt och glida uppåt i magen så det kom knappast som en överraskning. 

(null)

Däremot innebär det att om vattnet går innan vi kommer till förlossningen ska vi ringa dit och meddela att vi ska åka 2 timmar och har en rörlig bebis. Då kommer jag antigen få ligga ner i egen bil eller få en sjuktransport, för att bebis inte ska ta skada. Bra att veta alltså! 

(null)

Sen frågade jag om hon kunde göra en vaginal undersökning för att se om det hände något under dagarna med förvärkar i helgen. Det gjorde hon så gärna, en hinnsvepning också. Hon konstaterade att tappen är mjuk men fortfarande ca 3cm och att jag var öppen 2cm. Däremot hade hon svårt att reta hinnorna riktigt som hon ville. Nu är det bara att hoppas att förlossningen drar igång den närmsta veckan ändå. Annars har jag en tid inbokad för ultraljud, CTG och tester på specialistmödravården om en vecka. Känns bra att få den redan innan lillasyster faktiskt blir överburen! 

(null)

Nog om graviditeten! Jag har ju lovat er bilder på hålet till vardagsrummet, som skymtat lite i bakgrunden ovan. Än så länge saknas alltså karm och lister men så här ser det ut: 

(null)
(null)

Plötsligt har vi ett annat flöde i huset och Alfred springer glatt runt runt i öppningarna 🤗

nu ska jag göra mig iordning och försöka somna bredvid mina killar igen. Godnatt ❤️