Sista rycket

Även en lång sommar tar slut, och här uppe slutar semestern nästan alltid med Urkult, första helgen i september. Förra året gick vi ju "all in" med husbil, eldnatt och inträde alla dagar. I år valde vi istället den lättsamma varianten. Sov hemma och åkte dit en stund när det passade, utan att köpa biljett. Daniel fick feeling och tog med barnen in till Näsåker en dag för att känna av pulsen och äta churros. På lördagen hade jag planerat att åka dit direkt efter frukost och spendera förmiddagen med 1. Lekplats, 2. Cirkus, 3. Thaimat och 4. Marknad. Så blev det också, trots regnig prognos. Men det har ju sällan stoppat oss och regn kom inte heller denna gång utan sol! 

(null)

Vi började på den häftiga lekplatsen, som håller öppet för alla fram till strax innan lunch. Här träffade vi kompisar och hann både klättra, gunga, balansera och testa lite av varje innan vi blev ombedda att gå vidare. 

(null)

Det blev en långsam stros längs marknadsgatan där barnen valde halsband och häftig skjorta för egna pengar. 

(null)

Sen kom vi till cirkusartister när cirkusskolan var i full gång. En lång stund hann vi leka bland redskap och artister. Alfred balanserade lätt på det stora klotet och Svea imponerade på de flesta med flickisar på en tjock airtrack. Jag hamnade som vanligt på pass-position, där trivs jag ju bra! Hade cirkusskolan inte tagit slut hade Svea och jag kunnat leka där hela dagen. 

(null)

Istället fixade vi thaimat till lunch och ställde oss i kö till ansiktsmålning medan vi åt. Inte förrän vi var under tak och väntade på vår tur kom de första regndropparna. Helt fantastisk tajming! En stund senare kom jag ut med en djävul och en regnbågstiger och då hade solen tittat fram igen. 

(null)

Vi stannade på lekplatsen en stund till för nu hade kompisarna dykt upp igen. Samma kompisar som Alfred och jag hängde med under hans första Urkult för en halv evighet och ett kort ögonblick sedan. 

(null)

Det blev lite mysigt prat, cirkus med medhavda grejer och några sjalbilder i en mysig lånesjal som passade fantastiskt bra åt en regnbågstiger. 

(null)

På vägen hem var det dock Alfreds rygg som var mest populär! 

(null)

Urkult markerade början mot slutet men några få dagar återstod tills vardagen knackade på. Vi ägnade den tydligen åt fest! Svea och Viola var nämligen bjudna på Signes kalas… 

(null)

Och Daniel och jag på vår första gemensamma fest någonsin dagen efter. Ett hejdundrande fyrtioårsfirande med hawaii-tema hemma hos grannen. Herregud vad vi skrattade och dansade den kvällen. Sista kvällen mina ben studsade på sådär på obestämd tid. Med vardag väntade nämligen inte bara jobb utan även en inplanerad knäoperation. Och med det var en lång, härlig, äventyrlig och innehållsrik sommar utdansad. 

(null)