Utflykts-lördag

Idag vaknade vi till sol. En härlig växlande-molnighet-himmel. Sådär som jag trivs allra bäst med! Det var lördag. Alla var lediga. Pappan sov nån liten extra timme. Kag badade badkar när han hunnit äta. Lite lördagslyx åt hårt arbetande föräldrar liksom. Men efter det, då packades väskorna för utflykt 🤗 

(null)

Kommer ni ihåg förra gången, när Skule blev Graninge som blev halvön som blev ingenting alls? Idag började vi på samma spår. Kanske Meåfallen? Eller Stöndar? Eller björkå? Eller halvön? Och när vi äntligen bestämt oss för att äventyra nära. Nära nog för att Alfred skulle få cykla, och fiska. Ja då blev det ett doldis-vindskydd på andra sidan ängen. En perfekt hemlig plats dit man bara kommer efter snön men innan grönskan. Nära men ändå långt bort på något sätt. Storpojken cyklade så bra över stock och sten! 

(null)
(null)
(null)
(null)

Så kom vi tillslut fram, och det var perfekt! Fram kom också glassen som packats ner och inte fick smälta. Perfekt att börja med lite energi-påfyllning. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Dante var otålig. Börja fiska börja fiska heja husse skynda på! Han älskar när Daniel kastar med spöet. De hittade en stor fin sten. 

(null)
(null)

Vi spanade på avstånd en stund. Tog fram stövlar och galonisar. Sen ville Alfred också fiska, såklart! 

(null)
(null)
(null)
(null)

Vi var publik en stund. Spanade efter fiskar. Alfred testade att snurra in linan. Fast det blev snabbt långtråkigt. Alfred ville komma närmare vattnet. 

(null)
(null)
(null)

Vi balanserade ner till strandkanten. Vatten är ju underbart, underhållande, spännande. Fiskespöet gav dålig utdelning men en pinne och en plastburk kan vara minst lika spännande. Åtminstone om man är tre år! Eller hund. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Under tiden fick Svea testa fiskelyckan. Hon fick napp ;-) 

(null)
(null)

Efter lite fika och en groda var energin slut. Det bästa med att utflykta nära hemmet är att det går (ganska) snabbt att ta sig tillbaka. Till lunch. Till en sovstund. Till den sköna vardagen. 

(null)
(null)

Vi hann med både träning (pappan), vävnin (mamman), lek och välkomnande av återvändande mormor och morfar innan dagen var slut. Men om det berättar jag inte idag :-) Nu ska jag ner och kvällsfika! 

(null)