Alfred och Svea

När Alfred föddes hade vi fyra namnfavoriter med oss till BB. Jag minns knappt de andra förslagen för han var helt enkelt en Alfred. Från första stund! 

(null)

Till lillasyster hade vi tre förslag. Ragna, Elsa och Liv. Så kom det en bebis som liksom inte passade till något av förslagen. Men på sätt och vis berättade hon själv vad hon hette. 

(null)
(null)
(null)

Hon kom ju på Sveas dag, och en Svea är hon! Vi har smakat på det några dagar nu och det stämmer bra. Lilla Svea Amsby, som fått sitt namn av farfar K-G mamma Svea Amsby. På bilden nedan står gammor Svea med lilla farfar Karl-Gustav och hans syster Anna-Karin. 

(null)

Alfred har fått sitt namn av min mormors pappa, en otroligt snäll man som var handlare i Hudiksvall, hade första skåpbilen i staden, hyrde en av fiskebodarna och tog väl hand om sin stora familj! 

Alfred och Brita Berglund
(null)

Alfred och Svea Amsby, våra fina små syskon! Det är underbart att se dem tillsammans. Så mycket ömhet och beundran. Sen är det ett heltidsjobb att försöka få Alfred att förstå när han får och inte får hålla sin syster, vad som är okej och inte okej att göra med en liten bebis osv. Utöver alla andra dagliga konflikter just nu då. 

(null)
(null)
(null)

Nu börjar vi faktiskt se en hel del likheter mellan dem också, vi som inte alls tyckte att Svea liknade Alfie strax efter hon föddes. Eller vad tycker ni? 

Alfred 1-2 dagar gammal
(null) 

Svea tre dagar gammal
(null)