Inspirerad

Numera har vi en teve i huset och där tittar jag och Alfred på barnprogram en stund morgon och kväll. Ingen av oss är tålmodiga tittare och de flesta program får betyget "inte loligt" men ett och annat fastnar. Dessa stöts och blöts och leks i vardagen. Bland annat sjunger Alfred ofta pappa byter baaaarn högt och tydligt - vilket är hans variant av barn och pappa byter med varandra, pappan får gå på förskolan... Kan dock misstolkas 🙈😝

Nu har vi inspirerats av barnprogrammen två dagar på raken. Igårkväll såg vi ca 3 minuter på en flicka som skulle baka med sin farfar. "Jag vill också" sa Alfred. "Okej" sa jag och stängde teven. Eftersom jag är usel på bakning även utan tvååring kändes syltkakor som ett överkomplugt projekt. Med Svea på magen och Alfred på en stol slängde jag fram mjöl, smör och socker. Jag måttade och Alfred hällde. Vi mosade ihop allt lagom noga. Sen försökte vi ägöra bollar. Omöjligt! I med mer smör, mycket mer. Det blev fula klumpar men det fick duga. Alfred åt upp sina direkt. Mina flöt istället ut på plåten i ungen. Det blev goda kaksmulor iaf och vi var nöjda med det! 

Idag gav vi oss på ett säkrare projekt. Efter att ha sett "bilaktuen" med ett avsnitt om skördare ca 6 gånger kändes det som att Alfred borde få åka lite på riktigt istället. Jag skickade ett meddelande till maskinlagen och ett par timmar senare satt vi i bilen. Det var kul att komma ut i skogen igen! Jag tog Svea på magen och Alfred på ryggen och klättrade över alla röjstammar. Sen fick Alfred först titta och provsitta innan vi klämde in oss i den pyttelilla Skördaren för att få åka med. Det var trångt och knöligt och liiiite läskigt men otroligt spännande.

(null)
(null)
(null)

Efter ett tag hoppade vi ur och tittade från skogen istället. Då var Alfred trött och ville mysa knä. Sen hade vi turen att få se både lastbilen och skotaren också innan vi åkte hem. Alfred slocknade på någon minut i bilen och sov sedan två timmar innan han var redo för nya äventyr! 

(null)
(null)
(null)