Snart är det advent

De senaste dagarna - då har det hänt något! 

(null)
(null)
(null)

Den tunga grå novemberdimman har lättat! Solen har tittar fram. Vi har tagit oss ut från pysselstudion och ägnat många timmar i friska luften.

(null)

Med den klara himlen kommer kylan. Frosten. 

(null)
(null)
(null)

Med frosten kommer lugnet. En djupt präglad känsla av frid och längtan efter julen. 

(null)
(null)
(null)

I onsdags hade mamma plockat upp och gått igenom deras jullådor. När Alfred lekte där hittade han en tomtetröja. "Den vill jag ha!" Sen var han tomte resten av dagen - och Svea fick haka på. 

(null)
(null)

Han tomtade på kyrkis där han fick måla, sjunga, fika och leka med ballonger medan Svea hade bebis-konferens med Signe och Alvin. På kvällen fick jag en liten julpojke med mig på kören och han skötte sig väldigt bra! Det var roligt att få med sig storpojken igen den här gången, och Svea fick stanna hemma med farmor. 

(null)

På torsdagen var välden underbart glittrig och vi gick all in på jultemat. Dags för årets julbilder! Vi träffade Jennifer och Wilma på hembygdsgården. 

(null)
(null)

Utklädda barn. Trötta barn. Kalla barn. Skrikande bebis. Okej, det blev bättre bilder i mitt huvud än i verkligheten. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Fast Wilma blev åtminstone himla söt...

(null)

... och sen hade vi det trevligt med grillning och lek hos oss. 

(null)

Superbra förmiddag! Sen hoppade Alfred över sovningen och kag kände mig supertrött. Tills vi laddat om och tagit sikte på dagis. Lite lek, middag hos farmor och farfar, mys med mormor och morfar - så tog även den långa dagen slut. På något sätt kändes den som början på vintern! Snart är det advent. 

(null)