Bygglov IRL

Jag är ingen tv-tittare och har aldrig direkt fastnat länge framför "burken" men har det varit något jag ändå följt i många år så är det olika bygg-program. Äntligen Hemma för längesen. Bygglov. Sommar med Ernst. Husdrömmar. Just nu behöver jag verkligen inga tv-program för att njuta av husprojekt! Jag kan gå från hus till hus här hemma och följa alla renoveringar IRL 👍 Här är lite av det som är på gång just nu: 

  • Mina föräldrars hus har blivit rödmålat och de fortsätter med lite dörrar och detaljer både ute och inne. 
  • Föräldrarnas trädgård utvecklas litegrann. Häromdagen dök det upp en kompost. Idag röjde Leif lite bland hallon- och vinbärsbuskar. Det dyker upp rabatter och ett gäng stubbar har frästs bort. 
  • Toa och hall år fortfarande inte klart i föräldrarnas hus (skulle vara gjort innan de flyttade in för ett par veckor sedan, så himla dåligt skött!)
  • Svärföräldrarnas hus både möbleras och fixas. På ovanvåningen har trägolvet tagits fram, slipats och målats. Gamla tapeter får färg. Nya sängar och en soffa har packats upp. Även där har lite nya rabatter och ett trädgårdsland anlagts. 
  • Jag målar lekstugan. Är snart klar med andra omgången rödfärg. Sen blir det grönt på luckor och dörr samt vita detaljer. 
Alfred provar och godkänner farmor och farfars nya soffa 
(null) (null)

I vårt hus är badrummet ett gapande hål. Väggen mot trappskrubben är riven, och väggen in till hallen. Golvet är borta. Nya rör är dragna. 

(null)
(null)

Vi (rörmokaren) stötte dock på problem i onsdags. Ett rör i badrummet var inte anslutet till vattenmätaren och vattentrycket gick därmed inte att slå av. Det röret måste dödas och det ska man göra ute i trädgården. Jag fick därför, lite snabbt mellan två markägarmöten, fixa en grävmaskin som kunde frilägga rören. Vi har tack och lov duktiga grannar så redan idag, fredag, kom Per med sin maskin. Han fick fram ett rostigt gammalt järnrör och inget mer. Vette sjutton hur det sen är kopplat till vattenledning och nya rör. Rörmokaren kommer iaf kapa det, koppla ett nytt bra rör till köket och se till att allt funkar bra framöver. Nu håller jag timmarna för att det räcker så att vi slipper leta kopplingar i krypgrunden! 

Spännande med en grävmaskin på tomten
(null)

Alfred "hjälper till" med grävning i sandlådan
(null)
(null)

Friläggning av rör
(null)
(null)

Tack och lov att vi har avlastning på plats!
(null)
(null)
(null)

Gissa vilken leksak som var mest poppis resten av dagen? Grävskopan såklart!
(null)

Till råga på allt sprang det gamla röret läck innan vi var klara. Nu har vi därför stängt av vattnet så nu är vi utan både toa, dusch och allt vatten över helgen. Bra att det är domar och vi har föräldrarna i grannhuset. Synd bara att även deras toa är ofärdig 😝 På måndag kommer rörmokaren igen och då hoppas vi att allt löser sig till det bästa så att arbetet kan fortsätta enligt plan.