Bamse-löparen

Alfred är en baddare på att springa. Numera när vi är på promenad så springer han före oss. Håller högt tempo och stannar till korta stunder för att plocka upp en pinne, titta på en gran, plocka upp en myra eller andra viktigheter. Han verkar knappt bli andfådd heller. Vilken kondition och styrka småungar har alltså! Han springer efter storbarnen på dagis, jagar Lukas när han cyklar, springer ifrån oss på tomten. Jag har svårt att hinna ikapp honom med magen som är  lite ivägen numera. Är ju ovillig att rusa på i onödan för att inte få ont i kroppen. 

(null)

Förstå vilken lycka för lillpojken när dagis arrangerade bamselopp som "avslutning". Vi blev inbjudna men kunde tyvärr inte komma och titta eftersom vi båda jobbade. När jag hämtade fick jag åtminstone se bamse-medaljen och höra att han hade haft väldigt roligt, sprungit väldigt fort och sprungit tre varv runt. Efteråt blev det glass - ännu bättre!
 
(null)

Idag, när vi var klara med grävmaskiner och lekstugemålning och hade ätit med mina föräldrar, gick vi en runda genom skogen. Eller gick och gick. Vi sprang ut från trädgården. Alfred i full galopp och jag joggandes. Sprang på stigarna genom skogen. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Stannade vid några stubbar så att Dante fick träna lite lydnad och godissök. Alfred hjälpte till att hitta godbitarna. Till Dantes frustration tycker han också att hundgodis är gott. 

(null)
(null)
(null)

Det började droppa lite. Regn tecknar Alfred på bilden. Blåste ibland. Var varmt däremellan. Märkligt väder vi har! 

(null)
(null)
(null)

Sen valde Alfred väg. Över järnvägen. Förbi bommen och grävskopan (som fick en puss och kram) och ner till bäcken. Där kastade vi sten och pinnar till Dante som badade. Länge länge.

(null)
(null)
(null)
(null)

Därefter var benen trötta och behovet av tutte stort. Alfred fick hoppa upp på ryggen och mysa på vägen hem. En skön nedvarvning efter en händelserik dag! 

(null)
(null)
(null)

Än så länge är ju all aktivitet rolig. Springa, hoppa, klättra, dansa, akrobatik, ridning, bollar, cyklar. Det ska bli spännande att se vad vårt lille yrväder kommer fastna för i framtiden!