Idyll-sommar

Vi fortsätter vår idyll-sommar! Idag blev det en utflykt till Graninge, ett av våra verkliga smultronställen. Vi kom inte iväg förrän efter tio, för först fick jag sovmorgon (sköööönt), sen hade vi lite ärenden på stan. Bland annat skulle jag hämta ut två paket 🤗 En ringsjal och en låne-sjal (nummer 3 och 1 i högen). 

(null)

I god tid innan lunch landade vi i alla fall på en för oss ny strand på väg till Graninge. Här fanns både sandstrand, fikabord, omklädningsrum och dass. Dessutom var det riktigt varmt i vattnet, även om vi frös litegrann i brisen från vattnet. 

(null)
(null)


Danne hade hyrt en SUP-bräda på campingen i Sollefteå och var ivrig att få prova. Alfred ville också Åka Båt och det fick han såklart. På grunt vatten. Vi har ingen flytväst i hans storlek än. 

(null)
(null)
(null)

När vi badat tills Alfred skakade åt vi lunch, och sen badade vi lite till. Dessutom kom det två barnfamiljer, en till hund och en solare. Alfred skulle självklart bekanta sig med alla! Under tiden paddlade Danne ett varv runt närmsta ö. Det är han som är den svarta pricken på bilden nedan. 

(null)
(null)
(null)

Alfred blev härligt trött av bad (mkt) och mat (lite) och bad att få sova bilen efter ett tag. Då körde vi en omväg till graningebruk och medan Alfred sov passade vi på att fynda en stol och en hatthylla. Han vaknade precis när vi skulle köra igen och ville springa fort fort fort så då åkte vi till skogen istället för att vända hemåt. Bra drag! 

(null)Stenbäcksleden längs graningesjön måste vara en av Sollefteås vackraste! Den upptäckte vi redan vår första sommar tillsammans och där har vi varit många gånger sedan dess. Här är jag under graviditeten med Alfred (vecka 38 ) och under graviditeten med pyret (vecka 33). 

(null)
(null)Det är ett så speciellt ställe med allt vatten och tallskogen mellan sjöarna!

(null)
(null)
(null)

Tror det var Alfreds första, men knappast sista, besök här. Kanske sista som ensamt barn i familjen dock... 

(null)
(null)

Det var fortfarande stekande varmt ute och både Alfred och Dante ville bada igen. Så vi letade oss ut på en sandig pir, där jag grillade korv med Rebecka och Marcus på midsommardagen 2015. Då var det blåsigt och kallt ute, knappast badvänligt. Idag hoppade alla i det svala men inte obehagligt kalla vattnet. 

(null)
(null)
(null)

Alfred är helt orädd i vattnet. Två gånger idag har han råkat doppa huvudet men bara ruskar på sig och plaskar vidare. Han simmar när jag håller i honom och idag kom han även på hur han kryper krabba på botten. Dessutom kastar han pinnar åt Dante, leker att han fiskar med pinnar och ser hur djupt han kan gå innan vattnet går över hakan. Lille bad-tok! Efter mycket plaskande frös han dock och var nöjd med att landa i nya ringsjalen, som funkade perfekt som mjuk handduk. Han passade dessutom på att smutta lite på en numera mjölkfylld boppe. Mysigt tycker jag ❤️

(null)
(null)

Pappa fick också en ordentlig mysstund innan det var dags att gå tillbaka till bilen. 

(null)
(null)

När vi kom hem igen, lagom till middagstid, rusade Alfred över gården. Mormor mormor! Så underbart att se honom växa upp med mina föräldrar. Lika exalterad blev han en stund senare när min pappa kom från jobbet. Moooooorfar! 

(null)

Som kronan pä denna fina sommardag fyllde Alfred och jag en hel skål med hemma-jordgubbar och bjöd familjen på (inkl mormor och morfar). Sen avslutade vi kvällen med lite lek hos grannbarnen. Gissa vilken pojke som somnade på två minuter efteråt 😜

(null)