Bada bör man annars dör man

"Ojojoj då ska du gå med stor mage över sommaren". Alltså den kommentaren har jag ryckt på axlarna åt. Jag blir ju tack och lov inte jättestor som gravid. Dessutom finns det massor med fördelar med att vara gravid just sommartid. 

1. Lätt att klä sig - tunn klänning och leggings, eller barbent. Så mkt lättare än att hitta stor vinterjacka mm. 

2. Man har inte ett spädbarn över varmaste perioden. 

3. Man blir lite pigg och glad på sommaren, dessutom har man semester! 

Men ärligt talat är det liiiiite utmattande när temperaturen går över 30 grader. Det hade jag lätt tyckt i vanliga fall också, men nu kan jag ju åtminstone skylla på att jag är gravid. Dante har det också jobbigt, ligger och flämtar i skuggan. Naturen har det jobbigt, förbränt vissnande. Till och med min överaktiva gladfis (hur kan en människa röra sig så mycket?) har varit lite slagen tidig eftermiddag. Lite ovanligt gnällig, ledsen, frustrerad. 

Lösningen har varit: 

1. Pronenader i skogens skugga när orken tryter hos Lilleman. 

Kiss och bajs bus - roligt redan vid två års ålder
(null)
(null)

Högsommar! (null)
(null)
(null)

Rastar ben och plockar blåbär
(null)
(null)


Amning i sjalen när orken tryter och myrorna bits. Magen börjar helt klart vara ivägen vid framåt-knyt nu! 
(null)


2. Minst ett bad om dagen! 

Att få dyka under vattnet - det känns sol om det fräser i hjärnan när det lagom svala vattnet når det överhettade huvudet!
(null)
(null)
(null)

Alfred älskar att simma simma simma. Vid lagunen blir det snabbt djupt och jag kan hålla honom utan att gå framåtlutad. Skönt! 
(null)
(null)
(null)

Igår började vi dagen med finbesök från Sundsvall (eller min dag började med rekordlång sovmorgon, därefter lek och promenad och sen kom besöket). Så himla mysigt och trevligt! Lille Lennon hade vuxit massor sen sist och var typ världens nöjdaste och gladaste bebis med bästa kamera-blicken. Sötnos 😍

(null)
(null)

Alfred ville pussa och krama på "bebisen" som var så "gullig" och till hans stora förtjusning lät Lennon honom glatt hållas 🤗
(null)
(null)

Han var nog också uppväxt med mycket puss och kram hemifrån. 

(null)

Vi grillade kött och serverade tillsammans med hemma-potatis och grönsaker från landet. Därefter lite jordgubbar och rawfood-glass. Lyxigt värre! 

(null)
(null)

Alfred somnade i vagnen innan gästerna åkte hem och sov sedan länge i skuggan. När han vaknade var han klibbig, varm och helt förtvivlad. Vi fick i honom äpplejuice, slängde honom i poolen, tog en promenad med sjalen. Tillslut åkte vi med K-G och Ami till badplatsen. Då äntligen återfick både han och vi andra balansen. Som sagt bada bör man annars dör man! Åtminstone känns det lite så. Ändå är den här sommaren fortfarande overkligt fantastisk ❤️

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)