Roar oss i storstan

Vilken härlig, lyckad och lite vemodig dag vi haft idag! Min lillebror har flugit tillbaka till södern. Många dagar fick vi rå om honom men de gick fort förbi. Idag skjutsade Daniel och jag honom till Sundsvall. Ja, Svea följde också med såklart. Vi bestämde oss för att slå flera flugor i en smäll när han nu ändå skulle åka alla de där milen till stan. Planen var att 1. bjuda på god mat och 2. visa runt i Sundsvall. Med lite tur skulle han fastna för staden och vilja flytta hit, närmare oss alla. 

(null)

Eftersom det snart är min födelsedag kom vi på att det där restaurangbesöket kunde bli en 30-årspresent. Bra va? Det var bara så himla svårt att hitta en restaurang som var öppen kl 12 en söndag mellan jul och nyår. De fyra första vi kom på var det inte. Efter idogt googlande, just när valet började stå mellan O’Learys och pizzeria, hittade Daniel något som hette Brasseri Verket. Brunch med bland annat rostade rotfrukter på menyn. Det lät ju skapligt! Och skapligt var det knappast, det var fantastiskt 🤗

(null)
(null)

Så fin stämning. Snygga tallrikar och koppar. En massa gott för alla smaker! Jag högg in på palsternackor, pumpa, svamp i marinad, bönor, kapris, bacon och pommes frites. Mums! 

(null)

Vickan och Christer kom också förbi. Gullade med Svea och höll oss sällskap. Allt var så trevligt. Tills jag plötsligt tappade en kaffekopp som skvimpade rakt ner i Dannes knä. Oups! Tur att min make tar allt med fattning. Själv kunde jag inte hålla mig för skratt. Det bubblade över och smittade av sig. Danne fick köpa nya byxor och var nöjd. Stadsturen kunde fortsätta. 

(null)
(null)
(null)

Vi gick längs Storgatan, förbi torget och ner till hamnen med casino. En liten del av en ganska stor stad men det gav åtminstone en försmak. En god försmak tror jag. 

(null)
(null)
(null)

Fast Sundsvall kan knappast representeras av sitt centrum. Nej, det är "staden mellan bergen" och upp på bergen måste man! Vi åkte bil upp på Södra, via Sidsjön och Södermalm. Stannade bara till som kortast för att ta kort. Norra berget stannade vi lite längre på. Det är en av mina favoritplatser med de fina byggnaderna, promenadstråken, lekplatserna och djuren. Utsikten också förstås! 

(null)
(null)
(null)

På Norra Berget måste man fika i det fina gamla timmerhuset (vad caféet heter minns jag aldrig). Vi tog en kopp kaffe och det var vi inte ensamma om. Vi fick till och med vänta på bord! En trevlig pratstund med de som satt där innan hann vi med, med söta Svea och vackra overallen som inkörsport. 

(null)
(null)

Svea var så duktig idag (också). Det känns sol om vi haft en massa vuxentid även om hon varit med. Hon sov i bilen, var vaken och nöjd när vi åt, sov på stan, var vaken på Norra Berget och gnällde bara lite i bilen på väg hem. Vilken tjej va?! Och vilken dag! Nu hoppas jag bara att brorsan kommer väl hem igen. För oss är det definitivt sovdags. 

(null)
(null)