Hjälpa till

Jag älskar att få arbeta ihop med Alfred. Det är så mycket roligare än att leka, busa, jaga. Att få se honom härma, utvecklas, växa! Det må ta lite längre tid, bli lite slarvigare gjort. Men hallå, vem bryr sig? Sååå värt det! 

Den här helgen har vi fixat en massa i trädgården. Bland annat: 

  • Krattat ur alla rabatter och klippt bort gamla torkade växtdelar (klippla mela sa Alfred)
  • Beskurit äppelträd och syrenbuske (Afled klippla, klart han fick!)
  • Grävt en bit till på stora rabatten (pade, gäääva).
  • Krattat löv från gräsmattan
  • Hängt upp gunga
  • Planterat penséer 
Det knoppas!
(null)
(null)

Krattat sig trött!
(null)

Mera jord till blommorna!
(null)
(null)
(null)

Sen städade vi hela huset på lördagen. Alfred satt nöjd på ryggen när jag torkade och plockade. Sen hjälpte han mig dammsuga. 

(null)

Vi har dessutom gjort köttbullssmet och pannkakssmet tillsammans. Alfred är jätteduktig på att trycka på mixern när den hackar, röra runt och knäcka ägg :-) Köttbullarna fick han dessutom steka men pannkakorna tog jag hand om. 

(null)

Tur ändå att vi har en pappa och en hund som älskar lek och bus! 

(null)

Och att jag tycker det är lika kul att pyssla som att fixa här hemma. Och kanske mest av allt, att Alfred börjar bli så bra på att leka själv. Tid för lek måste det ju ändå finnas! 

(null)

Särkilt när mammans energi tar tvärslut. För det gör den lite för ofta just nu. Då gäller det att bära mindre. Sitta mer. Sova med Alfred på dagen. Vila vila vila! 

(null)

#1 - - Anonym:

Vad har ni för trehjuling? Letar runt på loppisar efter en i metall men hittar bara med vita släta hjul vilket är sjukt opraktiskt :/

Svar: Det var Alfreds farfar som köpte den på Big Bike i Sundsvall. Alfred fick den i present redan förra sommaren men har inte riktigt växt i den än, fast den är rolig att leka med ändå :-)
Sara