Hylla den som hyllas bör

Lite då och då lägger jag upp ett inlägg om diskrepansen mellan hur vår dag sett ut och hur den faktiskt kändes. Idag är det ett sådant läge. När jag går igenom min kamera så har vi: 

Varit ute på förmiddagen och hälsat på grannens kaniner. Mysigt med djur! 
(null)

Gosigaste bebisen har legat vagnen, både vaken och sovande, i sin fina dress. ❤️❤️❤️ (null)

Sen gick vi in och ritade lite. Älskar att få rita och att göra det tillsammans med barnen. 
(null)
(null)

Vi åt en piggelin också- för det var vi värda! 
(null)

Sen blev det dags för lekstund, och då kom grannarna och drack kaffe efter att ha tagit vår hund på promenad.
(null)

Kolla vem som lärt sig sitta korta stunder! 
(null)

Så himla intresserad av allt brorsan gör
(null)

Tåget var bästa julklappen! Tillsammans med djur, klossar och bilar kan man leka länge på köksgolvet.
(null)

Är ovanstående påståenden lögn? Svar nej allt är sant. Till och med att grannarna promenerade med Dante! Men det är så mikroskopiskt små delar av dagen, och det säger väldigt lite om mitt humör. En annan dag kanske det här hade varit en superharmonisk dag. Just den här dagen började lite tokigt och det kändes som att hela förmiddagen var ett pussel. 

Efter en rätt så bra natt (trots att jag var ensam med barnen) med sovmorgon till halv sju hade vi vår vanliga rutin med barnprogram och frukost. Jag bollade Sveas behov med Alfreds med Dantes med mina egna. "Vänta lite, strax strax, mamma fixar". Som vanligt. Fick ett sms om att jag i januari kommer få 1809kr från försäkringskassan. Men grattis Sara! Det måste ju va något fel. Hoppas jag... "Får ta tag i det på måndag, nu är det helg och jag hinner fixa disken medan barnen är nöjda". Då går diskmaskinen sönder. "Mamma jag vill kolla Pippiiii" Yes. Underbara Pippi. Hinner kanske äta frukost. Inget batteri på plattan. Inte på Dannes platta heller. "Mamma fixar", sladden i. "Mamma den står för långt boooort". Jo men det är bara så! Det får duga. "Jag spillde" "Jag är kissnödig" "jag måste bajsa" jag måste byta kläder" "stumporna är skrynkliga". Svea skriker. Upp och ner ur stolen. Upp och ner från golvet. Som vanligt helt enkelt. Ändå rätt nöjd. "Djuren vill bada mamma". Bästa idén idag. Spola upp badvatten. Sätta Svea i hoppgunga. Försöka dricka upp kaffet, borsta tänder, kanske hämta ett viktigt papper jag borde kolla på. "Mamma ska bada" "Nej Alfred idag tittar jag på dig" "Jag vill uuuupp" "Nejmen bada en stund nu, djuren tycker det är jätteroligt" "Nu spolar jag ut vattnet mamma" Suck, tre minuters aktivitet och tandborstningen klar åtminstone. Upp och byta kläder. Byta blöja. Passa på att bädda. "Mamma tycker det är så skönt när det är fint och bäddat innan vi går ut". (Hoppas något av det stannar kvar i hans undermedvetna).  Dags att gå ut! "Jag vill cykla". Visst, det är halt men han kan väl få cykla en stund ändå. Hittar inte cykeln. Styr bort dramatiken och lyckas förhandla mig till en sparktur. Sen vill Alfred till mormor och morfar, som ska till stan. Peppar upp honom på skridskoåkning istället. Hittar inte skridskorna. Peppar upp på kompis. Som inte är hemma. Svea hungrig. Jag ammar utomhus medan Alfred tittar på kaniner. "Nu går vi  hem och äter piggelin och ritar"

Alla dessa småsaker som hanteras dagarna i ända. Alltså all heder till ensamstående föräldrar - föräldrar med partner som jobbar - alla som är mycket ensamma med barnen! Man tar ganska slut. Jag önskar er många goda vänner som kan hugga in!

För vår dag blev ändå ganska bra, om än lite tröttsam. Helt tack vare alla underbara människor vi omges av. Först kom de där grannarna som räddande änglar och lånade Dante en stund, drack kaffe, pratade med barnen. Sen sprang vi ut efter vilan när en annan grannfamilj passerade utanför fönstret. Hann med lite lek och prat. Jennifer och Melker kom förbi med nappen vi tappat på förmiddagen och så åkte Melker och Alfred pulka medan jag pratade med Jennifer. Så tog mina föräldrar över Alfred medan Daniel tog hand om Svea. Jag fick ett långt varmt bad och hann skriva blogg. Ensam blir dagarna långa men med människor omkring oss har vi oftast väldigt roligt!